Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

28.02.2011 FOTBAL

CFR îşi asociază imaginea cu Roşia Montană Gold Corporation

Clujenii au semnat un contract de sponsorizare cu compania care derulează controversatul proiect minier din Munţii Apuseni

Parteneriatul va fi semnat miercuri şi oficializat într-o conferinţă de presă la care vor participa preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, şi directorul general al RMGC, Dragoş Tănase. Principalul sponsor al clujenilor era Cosmote, iar cel mai vizibil pe tricoul de joc apărea numele celui de-al doilea acţionar al clubului, firma Energobit. RMGC este o companie înfiinţată în 1997, în judeţul Alba, ai cărei acţionari sînt Gabriel Resources, cu 80,46 la sută, Minvest Deva, cu 19,31 la sută şi alţi acţionari minoritari (0,23 la sută). Compania derulează în Apuseni un proiect minier extrem de controversat care a stîrnit reacţii dure din partea organizaţiilor ecologice şi non-guvernamentale care văd în exploatarea de la Roşia Montană riscul contaminării unei zone foarte populate cu cianură. Pînă în prezent, Gabriel Resources a investit în România aproximativ 400 de milioane de dolari prin RMCG, se arată pe site-ul oficial al companiei.

COMENTARII (328)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
De albusibiu pe 02.03.2011 la 01:07
"extragere" = "extractie" ... ora tarzie.
CITEAZA
De albusibiu pe 02.03.2011 la 01:06

superman1 a spus pe 02.03.2011 00:51 aha, deci, daca inteleg bine albule, tu nu esti contra exploatarii ci doar contra exploatarii de catre o companie straina. ma gandesc ca tariceanu care a cedat concesiunile de extractie de pe platoul marii negre (70 miliarde mc de gaze si 12 milioane tone petrol) catre canadieni (Sterling) deranjeaza la fel de mult. saracul boc, s-a tot chinuit sa anuleze concesiunea aia si n-a reusit. am inteles. ;) hai ca-s obsesiv (scuze domn silica). va salut

@Superman, ma bucuri ca in sfarsit m-ai inteles, partial. Nu am priceput eu care era rostul lui Sterling aici. Cumva ne vor sponsoriza si ei si eu nu stiu? De ce am zis ca ai inteles doar partial? Fiindca n-am zis niciunde ca sunt impotriva exploatarii, nici ca ma deranjeaza faptul ca vor lucra strainii aici ci doar lacomia si modul in care prin metode "romanesti" au obtinut painea si cutitul unui bun care de fapt era si ar fi trebuit sa ramana al nostru. Si da, sunt ferm convins ca exista si o metoda de extragere ecologica doar ca, vezi tu, e cam lenta.
CITEAZA
De fotbalfan pe 02.03.2011 la 00:53

deaduralex a spus pe 02.03.2011 00:32 Gata, io mă las păgubaș. Îl dau în mă-sa de fotbal (nu de CFR). Fotbalul trebuia să fie ceva plăcut, nu o povară în plus. Toate cele bune, tuturor! Și hai, CFR!

hehe, sentimentul asta ma incearca si pe mine uneori. deci nu-s chiar ciudat :)
CITEAZA
De superman1 pe 02.03.2011 la 00:51
aha, deci, daca inteleg bine albule, tu nu esti contra exploatarii ci doar contra exploatarii de catre o companie straina. ma gandesc ca tariceanu care a cedat concesiunile de extractie de pe platoul marii negre (70 miliarde mc de gaze si 12 milioane tone petrol) catre canadieni (Sterling) deranjeaza la fel de mult. saracul boc, s-a tot chinuit sa anuleze concesiunea aia si n-a reusit. am inteles. ;) hai ca-s obsesiv (scuze domn silica). va salut
CITEAZA
De fotbalfan pe 02.03.2011 la 00:51

superman1 a spus pe 02.03.2011 00:11 Inca ceva legat de petitii: o sa dati apa la moara gazetarilor de pe dambovita sa scrie articole gen "fanii CFR-ului se revolta impotriva conducerii" sau "fanii CFR-ului abandoneaza echipa" sau "nu mai sustin echipa". Deci asumati-va si aceste riscuri cand faceti petitii doar ca sa nu stati degeaba.

presa damboviteleana face asa cu aproape toata lumea, mai ales cu echipa noastra. dovada e si titlul cu "asociaza imaginea". nu-mi amintesc sa fi facut atata scandal cat steaua boborului a jucat in euroap cu rafo pe chept!
CITEAZA
De fotbalfan pe 02.03.2011 la 00:49
ar fi multe de spus. si pe net se pot intelege diferite chestii,mai ales ca unii dintre noi ne exprimam mai greu(eu sunt primul trecut pe lista asta:) ). e imbucurator faptul ca sunt 180 de mesaje si sunt civilizate desi discutia naste pasiuni dintre cele mai felurite. total de acord cu albu et co: pt noi cel mai imp lucru e spiritul cfrului! si da, n ucred ca e ideea cea mai buna sa fie asociata imaginea clubului cu proiectul controversat. insa nu stiu daca dracul e chair asa de negru.adica e clar ca la un moment dat aurul se va extrage. si, fiind EU,sunt niste standarde care nu se pot sari(norocul nostru ca ne obliga!). din punctul meu de vedere daca se face totul la standardele maxime si ,in plus,daca se rezolva si din haldele de steril e de bine. insa daca romaniei ii va reveni doar un mizilic din solul propriu atunci e bai! si e baiul politicienilor corupti care pun interesele proprii in fata intereselor tarii. uiuiui, cat putem vb de aici incolo....ca mi se zbarleste parul pe ceafa cand ma gandesc cate s-ar fi putut face i ntarisoara asta amarata cu putina decenta s ifrica de Cel de sus. ideea principala, din partea mea, este: nu cred ca e o miscare de imagine ft reusita insa dracul n ue chair asa negru. hai CFR ! batem timisoara ? :)
CITEAZA
De deaduralex pe 02.03.2011 la 00:32
Gata, io mă las păgubaș. Îl dau în mă-sa de fotbal (nu de CFR). Fotbalul trebuia să fie ceva plăcut, nu o povară în plus. Toate cele bune, tuturor! Și hai, CFR!
CITEAZA
De deaduralex pe 02.03.2011 la 00:28
Eu nu pot decât să mă bucur. Trăiesc într-o țară în care fiecare este judecătorul suprem, cu informații complete despre tot ce există. Musai să mă bucur că se citează Antena 3, standardul mondial de moralitate și legalitate. Nu contează otrava produsă de statul român timp de câteva decenii, care stă să acopere sate întregi, ceea ce contează cu adevărat este o parte infimă din acea otravă, pe care o pot produce în continuare niște româno-canadieni. Îmi place că acei oameni care îi reproșează statului român nefuncționalitatea prezumției de nevinovăție sunt cei mai mari acuzatori ai unei corporații care n-a fost declarată ca vinovată de vreun tribunal. Super-mega-ultra-logic, nu-i așa? Nu pot decât să mă bucur că acest loc este plin de terra-oameni (mai presus de supermani), care, deși știu că aur=bănet, și automat orice exploatator de aur este un captator de bănet, deci automat el va fi ținta atacurilor celor care nu au avut și/sau fructificat oportunitatea obținerii acelui bănet, se pun cu tot sufletul în calea acelui exploatator. Bravo, domnilor!
CITEAZA
De albusibiu pe 02.03.2011 la 00:23

superman1 a spus pe 02.03.2011 00:11 Inca ceva legat de petitii: o sa dati apa la moara gazetarilor de pe dambovita sa scrie articole gen "fanii CFR-ului se revolta impotriva conducerii" sau "fanii CFR-ului abandoneaza echipa" sau "nu mai sustin echipa". Deci asumati-va si aceste riscuri cand faceti petitii doar ca sa nu stati degeaba.

Ar fi dat mai bine "Fanii CFR se bucura de asocierea RMGC cu CFR si de imbogatirea clubului lor"? Sa fim intelesi, superman, pe mine nu ma supara decat intr-o oarecare masura partea ecologica a problemei desi imi dau seama foarte clar ca metoda RMGC de fapt se vrea "cat mai rapida". Aurul se poate scoate si in alte metode, dar, in loc de 20 de ani si raderea completa a terenului probabil ca ar fi durat cam 50 de ani, minimum. Deci lacomia canadienilor va fi cea care va afecta mediul, in primul rand. Miezul problemei este insa felul in care canadienii astia vin cu niste utilaje pe aurul nostru, il extraz, ne dau niste firmituri, zic multumesc si sunt dusi cu el. Cu ce ramanem noi? Cu 4 miliarde (cica) sub forma "cheltuielilor" (aici intra structuri, cartiere...nu doar impozite!) lasate de canadieni in Romania si cu spagile date in stanga si in dreapta. In afacerea asta si unii si altii sunt hoti, iar pagubitii doar noi, cetatenii, ba mai mult, tinand cont de cat de accentuata e criza si cum creste datoria noi devenim chiar fraieri. Iar daca CFR va lasa sa "zambeasca" sigla RMGC pe tricorurile lor noua, fraierilor, cum crezi ca ar trebui sa ma simt?
CITEAZA
De nea_silica pe 02.03.2011 la 00:18
Ai impresia că eşti singuru; care gândeşte? Şi noi, puşti tâmpiţi, ne jucăm de-a petiţia? Termină odată domnule, devii obsesiv.
CITEAZA
De superman1 pe 02.03.2011 la 00:11
Inca ceva legat de petitii: o sa dati apa la moara gazetarilor de pe dambovita sa scrie articole gen "fanii CFR-ului se revolta impotriva conducerii" sau "fanii CFR-ului abandoneaza echipa" sau "nu mai sustin echipa". Deci asumati-va si aceste riscuri cand faceti petitii doar ca sa nu stati degeaba.
CITEAZA
De superman1 pe 02.03.2011 la 00:08
Flacara, eu nu-s pro rmgc. Si eu as prefera ca tot profitul de acolo sa fie al statului roman. Dar asta e o poveste iar ecologia fara cauza e alta poveste. Eu am treaba cu ecologia gropii de gunoi. Pentru ca exita o ipocrizie dublata de ineptie in pozitia asa zisilor ecologisti, care vor sa apere "muntii nostri". In fapt, muntii nostri din Rosia Montana sunt gauriti de mii de galerii sapate de-a lungul a 2000 de ani si sunt acoperiti de halde de steril puse de-a valma peste tot. Oamenii reactioneaza emotional la "cianuri in muntii nostri" si cand e vorba de emotii ratiunea pleaca la o tigare. Albu face petitii, de exemplu. :)
CITEAZA
De nea_silica pe 02.03.2011 la 00:05

dragos_32 a spus pe 01.03.2011 23:51 vad ca se agita lumea pe aici, dar daca nu se aduc alte investitii prefer rmgc ul la cluj decat nimic, cand va veni altcineva dispus sa investeasca in echipa atunci o sa zic la revedere rmgc

Nu ştiu de ce ai impresia că banii care intră vor fi folosiţi în folosul clubului, să zicem pentru aducerea unor jucători pe (nemumăratele) posturi deficitare. Oricum, eu ştiu ce aş simţi dacă ne-am asocia cu RMGC şi dacă aş afla din presă că o undă de viitură plină de cianuri din Roşia a distrus toată flora şi fauna din Tisa şi apoi, parţial din Dunăre, sau că în oraşul Alba Iulia sunt zeci de morţi din cauza infestării cu cianură. Ştiu că sună prea dramatic. Şi sper să nu devină realitate.
CITEAZA
De dragos_32 pe 01.03.2011 la 23:51

clujeanfranar a spus pe 01.03.2011 21:26 sustin orice miscare de dezicere a suporterilor fata de aceasta asociere a clubului nostru drag cu RMGC

vad ca se agita lumea pe aici, dar daca nu se aduc alte investitii prefer rmgc ul la cluj decat nimic, cand va veni altcineva dispus sa investeasca in echipa atunci o sa zic la revedere rmgc
CITEAZA
De dragos_32 pe 01.03.2011 la 23:43

saliceanu a spus pe 01.03.2011 23:41 Muta'te la Rosia Montana si te lamuresti.

=)) ultima data cand am fost acolo nu am vazut picior de om prin zona, daca nu se va face ceva cu zona o sa se duca pe apa sambetei
CITEAZA
De saliceanu pe 01.03.2011 la 23:41

ionutdanescu a spus pe 01.03.2011 23:29 de ce conteaza atat de mult imaginea si nu fotbalul? eu nu prea inteleg care e problema daca astia primesc bani de la rmgc, daca isi vad de treaba lor si fac fotbal din ce in ce mai bun atunci care e probleme?

Muta'te la Rosia Montana si te lamuresti.
CITEAZA
De ionutdanescu pe 01.03.2011 la 23:41

albusibiu a spus pe 01.03.2011 23:37 E simplu: Daca ai vedea pe tricourile CFR un "Heil Hitler", cum te-ai simti? Pentru mine clubul asta intruchipa niste valori nu o grupa de 11 jucatori care plimba o minge intre ei. Nu mersi, de astea mai gasesc inca vreo 200 in Romania, unele chiar langa mine. CFR cred ca poate fi altceva.

ai si tu relativ dreptate, dar proiectul ala zace de 15 ani acolo si mai poate sta mult si bine, se merita a pierde o ocazie de dezvoltare pentru un nume?
CITEAZA
De albusibiu pe 01.03.2011 la 23:37

ionutdanescu a spus pe 01.03.2011 23:29 de ce conteaza atat de mult imaginea si nu fotbalul? eu nu prea inteleg care e problema daca astia primesc bani de la rmgc, daca isi vad de treaba lor si fac fotbal din ce in ce mai bun atunci care e probleme?

E simplu: Daca ai vedea pe tricourile CFR un "Heil Hitler", cum te-ai simti? Pentru mine clubul asta intruchipa niste valori nu o grupa de 11 jucatori care plimba o minge intre ei. Nu mersi, de astea mai gasesc inca vreo 200 in Romania, unele chiar langa mine. CFR cred ca poate fi altceva.
CITEAZA
De albusibiu pe 01.03.2011 la 23:35
Deocamdata se pare ca petitia asteapta inca sa fie aprobata. Probabil trebuie sa astept pana maine dimineata pana va fi aprobata. Va tin la curent. "Capitala_cluj", mi-am dat si eu seama ca formularea era un pic "de lemn" asa ca am reformulat putin. "Sub orice forma" poate insemna de la "sub orice forma" pana la "oricat de multi bani ar da".
CITEAZA
De ionutdanescu pe 01.03.2011 la 23:29

caneto a spus pe 01.03.2011 20:10 Sa nu ne trezim la sfarsitul campionatului ca am facut parteneriatul cu Rosia Montana Steril Corporation.

de ce conteaza atat de mult imaginea si nu fotbalul? eu nu prea inteleg care e problema daca astia primesc bani de la rmgc, daca isi vad de treaba lor si fac fotbal din ce in ce mai bun atunci care e probleme?
CITEAZA
De ionutdanescu pe 01.03.2011 la 23:28

superman1 a spus pe 01.03.2011 22:14 Amestecati nationalismele (vezi "aurul motilor") cu dezinformarile "ecologiste". Acest aur nu va sta in pamant ci va fi extras, asta e clar. Ramane de vazut de catre cine: de canadieni sau de romani. Aici poate interveni factorul nationalist si pragmatic. Factorul ecologist nu mai conteaza pentru ca indiferent cine va extrage aurul nu poate decat sa ecologizeze groapa de gunoi actuala. Ramane sa va opuneti degeaba venirii unor bani buni la echipa. Pentru ca reclama rmgc nici nu va schimba perceptiile civa si nici nu reprezinta o unda verde in favoarea canadienilor. Daca nu era o firma canadiana ci o una romaneasca perceptia era alta pentru proiect, unu, pentru ca e o firma romanesca (evident, cu acuzele eterne ca sigur sunt oamenii de casa ai partidului x, ca-sa-i in Ro) si doi, pentru ca lobby-ul anti al ecologistilor cu 2 clase era la 5% fata de cel actual. Nu fiti stupizi si nu va treziti peste noapte ca Pata Rat trebuie prezervata ca e o comoara Unesco..

nu spun ca e o idee ca rmgc sa exploateze, dar imi e rusine daca o face statul roman, atunci o sa stearga cu siguranta localitatea de pe fata pamantului, a stat acolo cativa ani si tot ce e apa e poluata in cantitati imense, sulfuri , arsenic etc ... statul roman nu e o solutie, sau nu in coruptia actuala
CITEAZA
De andrew_stelist4ever pe 01.03.2011 la 23:23
Buna seara.Am o intrebare:Cam care sunt preturile biletelor in general la meciurile voastre?Intreb de curiozitate.Multumesc.
CITEAZA
De miki20 pe 01.03.2011 la 23:16
vad cA nimeni nu se gandeste la binele echipei ci doar la imaginea ei ... asta e fotbalul? cu asta se mandreste romania in afara cu o imagine nu cumva am uitat de calitate si de joc?
CITEAZA
De capitala_cluj pe 01.03.2011 la 23:15

capitala_cluj a spus pe 01.03.2011 23:11 Scuze albule, n-am fost aici poate este doar senzatia mea dar in textul petitiei nu se intelege exact la ce se refera "sub orice forma" nu se mai poate schimba?

ma refer la faptul ca unii ar putea intelege (cum am inteles si eu din prima): ca suporterii au doar obiectii referitoare la forma actuala a deciziei si ar putea accepta o cooperare cu RMGC sub o alta forma
CITEAZA
De capitala_cluj pe 01.03.2011 la 23:11

albusibiu a spus pe 01.03.2011 21:46 Nea silica, pe petitiionline, eu as merge pe scheletul propus anterior. Trebuie ca textul sa fie succint, pe fapte: "Suporterii CFR protesteaza fata de decizia clubului de a intra sub orice forma si indiferent de beneficii in parteneriat cu compania Rosia Montana Gold Corporation, din cauza gravelor nereguli ecologice dar si social-economice pe care proiectul societatii canadiene le va avea asupra Romaniei. Nu vrem sponsorizare cu pretul onoarei!". E ok asa? Lansez petitia?

Scuze albule, n-am fost aici poate este doar senzatia mea dar in textul petitiei nu se intelege exact la ce se refera "sub orice forma" nu se mai poate schimba?
CITEAZA
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN FOTBAL

Băieţi de milioane...

Clujenii şi-au surclasat adversarii în retur. Kapetanos a deschis scorul. Elveţienii puteau reveni în joc, dar...

Supermutare! » CFR...

Jucătorul care a evoluat în sezonul trecut în Primera Division, la Gijon, va fi cedat în Liga 1 pînă în vara...

FC Basel - CFR Cluj...

După un început timid, în care FC Basel a făcut tot ce a vrut cu apărarea CFR-ului, clujenii au reuşit să...

Basel e în formă »...

Alexander Frei a fost menajat la ultimele partide pentru a fi pe teren la confruntarea cu CFR

MECIURI

 • Rapid
  Rapid
 • -
 • CFR Cluj
  CFR Cluj

25.08.2016 21:30

CELE MAI COMENTATE

MOTORSPORT

Un raliu care a decurs bine, dar s-a sfarsit prost!

Bogdan Marisca si Sebastian Itu au demonstrat la “Timis Rally – Realitatea TV” ca sunt intr-o forma buna si sunt pregatiti sa se lupte pentru podiumul campionatului. Inca din a treia proba speciala a raliului cei doi s-au instalat in fruntea clasamentului provizoriu al competitiei, pozitie pe care au pastrat-o, cu o singura exceptie, pana dupa speciala cu numarul 12


AUTOGRAFELE CLUJENILOR

SITEURI CFR CLUJ

LEGENDE

Mihai Adam

Adam s-a născut la data de 3 iulie 1940, la Cîmpia Turzii. A început fotbalul în oraşul natal, la Energia, în 1958

ANTENA1.O

 • SUGESTII

Parerea ta conteaza!

Asteptam opinia ta si sugestiile despre noul site. Multumim!

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
1   1 2 3 4 5 6
2 7 8 9 10 11 12 13
3 14 15 16 17 18 19 20
4 21 22 23 24 25 26 27
5 28 29 30 31      

SONDAJ

Care credeți că e cea mai importantă achiziție a verii?

 1. Sougou 214 ( 45.82 %)
 2. Weldon 142 ( 30.41 %)
 3. Camora 60 ( 12.85 %)
 4. Renan Garcia 24 ( 5.14 %)
 5. Ronny 19 ( 4.07 %)
 6. Lionn 8 ( 1.71 %)
 7.  
 8. Total : 467

 1. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV


Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart