Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

28.02.2011 FOTBAL

CFR îşi asociază imaginea cu Roşia Montană Gold Corporation

Clujenii au semnat un contract de sponsorizare cu compania care derulează controversatul proiect minier din Munţii Apuseni

Parteneriatul va fi semnat miercuri şi oficializat într-o conferinţă de presă la care vor participa preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, şi directorul general al RMGC, Dragoş Tănase. Principalul sponsor al clujenilor era Cosmote, iar cel mai vizibil pe tricoul de joc apărea numele celui de-al doilea acţionar al clubului, firma Energobit. RMGC este o companie înfiinţată în 1997, în judeţul Alba, ai cărei acţionari sînt Gabriel Resources, cu 80,46 la sută, Minvest Deva, cu 19,31 la sută şi alţi acţionari minoritari (0,23 la sută). Compania derulează în Apuseni un proiect minier extrem de controversat care a stîrnit reacţii dure din partea organizaţiilor ecologice şi non-guvernamentale care văd în exploatarea de la Roşia Montană riscul contaminării unei zone foarte populate cu cianură. Pînă în prezent, Gabriel Resources a investit în România aproximativ 400 de milioane de dolari prin RMCG, se arată pe site-ul oficial al companiei.

COMENTARII (328)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
De saliceanu pe 01.03.2011 la 22:54

fotbalfan a spus pe 01.03.2011 21:00 stiu ca ma bag in gura lupului insa nu ma pot abtine: cu tot respectul care ti-l port, doar o intrebare: tu ce ai facut pro cfr? comentariile la bascau si critica nu se pun. oamenii astia macar incearca sa faca ceva. ca nu sunt perfecti e adevarat,ca mai si gresesc, se paote si asta insa macar incearca ceva! cum unul incearca sa scoata capul cum ii dam in cap....si ne miram ca suntem unde suntem.....gresesc ?

....sau vrei sa ma baneze si aici, asa cum au facut'o pe Shoutbox ? Sa'ti mai spun ceva, ff: pe internet te joci. Poti fi oricine, poti zice ce vrei. Este judecat personajul pe care'l interpretezi. Da, este un personaj. Putini sunt ei insisi, fara sa fie macar putin ipocriti. Chiar si din joaca. OMUL din spatele personajului n'o sa'l cunosti niciodata. Si crede'ma: la unii ai fi placut surprins, la altii oripilat. In concluzie, nu le lua atat de personal... Poarta'te ca un baiat mare. Iar acum, chiar astept ca Asociatia ta sa faca mai mult decat nimicul pe care l'am facut eu. ;)
CITEAZA
De flacara.visinie pe 01.03.2011 la 22:36
CFR nu mai joaca in Liga Campionilor, ci in Liga Comisioanelor. Sunt convins ca exista cateva persoane acolo care au un procent gras din suma ce vine de la RMGC. Pentru ca pe ei ii doare in fund de CFR, de suporteri si de performanta. Nu-i intereseaza decat o halca cat mai mare din banii care tranziteaza clubul. Si asta s-a vazut in primul rand la transferuri, la meciurile europene sau in respectul (lipsa respectului) fata de jucatori sau suporteri. Ma bucur ca macar acum stim ce inseamna hegemonia: egoism, lacomie si amatorism care l-ar face si pe cioban sa se simta superior pe bune.
CITEAZA
De saliceanu pe 01.03.2011 la 22:33

fotbalfan a spus pe 01.03.2011 21:00 stiu ca ma bag in gura lupului insa nu ma pot abtine: cu tot respectul care ti-l port, doar o intrebare: tu ce ai facut pro cfr? comentariile la bascau si critica nu se pun. oamenii astia macar incearca sa faca ceva. ca nu sunt perfecti e adevarat,ca mai si gresesc, se paote si asta insa macar incearca ceva! cum unul incearca sa scoata capul cum ii dam in cap....si ne miram ca suntem unde suntem.....gresesc ?

Atata timp cat te adresezi civilizat, nu te bagi in gura lupului. Sincer, n'am facut nimic pt CFR. Cele cateva mii de kilometri facute pe cheltuiala mea ca sa incurajez echipa, sigur ca nu ajuta pe nimeni cu nimic si nici nu mi le asum ca pe niste merite. Poate nici chiar criticile, uneori la momentul oportun, altele cu totul aiurea...cu toate ca scopul lor a fost sa scot in evidenta o stare de fapt. Uneori, mistocareala ieftina. Insa cei pe care'i aperi tu, fara sa le fi vazut vreodata ochisorii, nu sunt o necunoscuta pt mine. Iar in sensul asta, ma simt mai intreptatit ca tine sa'mi casc gura. Si daca nu te superi, am facut'o civilizat. Totusi, cred ca ai fi vrut sa formulezi putin altfel, dar erai luat de val.....
CITEAZA
De nea_silica pe 01.03.2011 la 22:29
Dă-i înainte Super, dacă nu te plictiseşte (că pe mine mă plictiseşte a naibii). Eu rămân la stupida mea opinie.
CITEAZA
De flacara.visinie pe 01.03.2011 la 22:29

superman1 a spus pe 01.03.2011 22:14 Amestecati nationalismele (vezi "aurul motilor") cu dezinformarile "ecologiste". Acest aur nu va sta in pamant ci va fi extras, asta e clar. Ramane de vazut de catre cine: de canadieni sau de romani. Aici poate interveni factorul nationalist si pragmatic. Factorul ecologist nu mai conteaza pentru ca indiferent cine va extrage aurul nu poate decat sa ecologizeze groapa de gunoi actuala. Ramane sa va opuneti degeaba venirii unor bani buni la echipa. Pentru ca reclama rmgc nici nu va schimba perceptiile civa si nici nu reprezinta o unda verde in favoarea canadienilor. Daca nu era o firma canadiana ci o una romaneasca perceptia era alta pentru proiect, unu, pentru ca e o firma romanesca (evident, cu acuzele eterne ca sigur sunt oamenii de casa ai partidului x, ca-sa-i in Ro) si doi, pentru ca lobby-ul anti al ecologistilor cu 2 clase era la 5% fata de cel actual. Nu fiti stupizi si nu va treziti peste noapte ca Pata Rat trebuie prezervata ca e o comoara Unesco..

De ce nu iti pui pe tricou/sapca un mesaj de sustinere al RMGC? Reactia suporterilor ceferisti nu este fata de proiectul RMGC, ca e bun sau nu, ci de asociere a clubului si a echipei cu acest proiect. Si nu, nu sunt de acord ca ehipa are nevoie de sustinere si ca sunt buni banii aia. Nu orice sursa de bani e acceptabila. Nu poti, de exemplu, sa primesti bani de la o organizatie criminala numai pentru ca vrei neaparat ca echipa ta sa joace in Europa sau sa castige un campionat. Nu poti accepta ca o corporatie care fura de rupe in Africa sau provoaca razboaie ca sa poata jefui apoi tara respectiva sa te sponsorizeze, pentru ca devii un complice. Ecuatia fotbal + imagine e mai complicata decat pare si nu se reduce la "is buni banii aia indiferent de unde ar veni". Nu mai sunt bani? Foarte bine, inchidem obloanele si am terminat. Sau rezistam cum putem, asa cum fac 90% din cluburile din liga 1. Abia atunci se va vedea,, la greu, daca suporterii si implicit clubul e puternic sau e doar un foc de paie intretinut cu banii adusi de Paszkany.
CITEAZA
De superman1 pe 01.03.2011 la 22:14
Amestecati nationalismele (vezi "aurul motilor") cu dezinformarile "ecologiste". Acest aur nu va sta in pamant ci va fi extras, asta e clar. Ramane de vazut de catre cine: de canadieni sau de romani. Aici poate interveni factorul nationalist si pragmatic. Factorul ecologist nu mai conteaza pentru ca indiferent cine va extrage aurul nu poate decat sa ecologizeze groapa de gunoi actuala. Ramane sa va opuneti degeaba venirii unor bani buni la echipa. Pentru ca reclama rmgc nici nu va schimba perceptiile civa si nici nu reprezinta o unda verde in favoarea canadienilor. Daca nu era o firma canadiana ci o una romaneasca perceptia era alta pentru proiect, unu, pentru ca e o firma romanesca (evident, cu acuzele eterne ca sigur sunt oamenii de casa ai partidului x, ca-sa-i in Ro) si doi, pentru ca lobby-ul anti al ecologistilor cu 2 clase era la 5% fata de cel actual. Nu fiti stupizi si nu va treziti peste noapte ca Pata Rat trebuie prezervata ca e o comoara Unesco..
CITEAZA
De albusibiu pe 01.03.2011 la 21:59
Am lansat petitia, astept sa fie aprobata de administratorii site-ului si va voi da link-ul.
CITEAZA
De nea_silica pe 01.03.2011 la 21:49

albusibiu a spus pe 01.03.2011 21:48 Pentru cei care nu stiu destule, chiar acum Antena 3 anunta ca la ora 22 vor difuza o ancheta despre proiectul Rosia Montana. In promo vorbeau despre o suma de vreo 53 de miliarde. Asta pare mai apropiata de realitate. Deci Romania ia 4 miliarde din toata suma asta? Asta ca sa vedeti de ce sunt revoltat si pentru latura economica a proiectului, ne vom asocia cu hotii.

Aştept să-mi dai linkul. Mersi.
CITEAZA
De albusibiu pe 01.03.2011 la 21:48
Pentru cei care nu stiu destule, chiar acum Antena 3 anunta ca la ora 22 vor difuza o ancheta despre proiectul Rosia Montana. In promo vorbeau despre o suma de vreo 53 de miliarde. Asta pare mai apropiata de realitate. Deci Romania ia 4 miliarde din toata suma asta? Asta ca sa vedeti de ce sunt revoltat si pentru latura economica a proiectului, ne vom asocia cu hotii.
CITEAZA
De nea_silica pe 01.03.2011 la 21:47

albusibiu a spus pe 01.03.2011 21:46 Nea silica, pe petitiionline, eu as merge pe scheletul propus anterior. Trebuie ca textul sa fie succint, pe fapte: "Suporterii CFR protesteaza fata de decizia clubului de a intra sub orice forma si indiferent de beneficii in parteneriat cu compania Rosia Montana Gold Corporation, din cauza gravelor nereguli ecologice dar si social-economice pe care proiectul societatii canadiene le va avea asupra Romaniei. Nu vrem sponsorizare cu pretul onoarei!". E ok asa? Lansez petitia?

OK din partea mea. Voi semna.
CITEAZA
De albusibiu pe 01.03.2011 la 21:46
Nea silica, pe petitiionline, eu as merge pe scheletul propus anterior. Trebuie ca textul sa fie succint, pe fapte: "Suporterii CFR protesteaza fata de decizia clubului de a intra sub orice forma si indiferent de beneficii in parteneriat cu compania Rosia Montana Gold Corporation, din cauza gravelor nereguli ecologice dar si social-economice pe care proiectul societatii canadiene le va avea asupra Romaniei. Nu vrem sponsorizare cu pretul onoarei!". E ok asa? Lansez petitia?
CITEAZA
De nea_silica pe 01.03.2011 la 21:29
Miercuri, 2 martie 2011 va fi semnat un parteneriat între corporaţia RMGC şi clubul de fotbal CFR Cluj. Ne opunem cu hotărâre asocierii imaginii clubului nostru cu această corporaţie. Onorabilitatea firmei lasă mult de dorit, garanţiile oferite firmă fiind hilare. Firma nu poate garanta 100% evitarea unui accident cu consecinţe majore, fie din motive de eroare umană, fie din motive de calamitate naturală. Efectele triste ale exploatărilor cu cianură asupra mediului şi comunităţilor se vede în toată lumea. Nu vrem ca această distrugere să fie asociată cu imaginea clubului nostru. Nu vrem sponsorizări cu preţul onoarei! Ce ziceţi? Completaţi, corectaţi sau rămâneţi neimplicaţi?
CITEAZA
De clujeanfranar pe 01.03.2011 la 21:26
sustin orice miscare de dezicere a suporterilor fata de aceasta asociere a clubului nostru drag cu RMGC
CITEAZA
De nea_silica pe 01.03.2011 la 21:02

albusibiu a spus pe 01.03.2011 20:45 Da, am vazut acum si eu anuntul pe site-ul oficial. Mai trageam 5% nadejde ca nu e adevarat. Acum trebuie sa actionam cumva. Inca cei de la Bucuresti nu stiu ei prea bine ce inseamna RMG, dar vor afla cu siguranta atunci cand adversarii clubului le vor explica. Probabil ca va fi o suma foarte mare, fiindca cei de la Gold Corporation sunt foarte deschisi la punga. Acum e problema de imagine. Clubul si-a asumat aceasta catastrofa, noi, suporterii, nu ar trebui sa fim partasi la ea. De aceea petitia ar fi buna. O poate face oricine, chiar si eu, dar ar fi bine sa gasim un text cat mai diplomatic: "Suporterii clubului CFR protesteaza fata de decizia clubului de a se asocia cu compania Rosia Montana Gold Corporation stiute fiind implicatiile si scandalurile din jurul proiectului pe care societatea canadiana il desfasoara in Romania". Ce ar fi de spus? Corectati-ma, completati-ma.

Te gândeşti la petitieonline.ro? Aş fi de acord. Putem încerca să formulăm aici textul petiţiei. Ceva cu Nu suntem de acord cu asocierea numelui formaţiei noastre preferate, CFR Cluj, cu cel al companiei ş.a.m.d. Aici îmi cam declin competenţa, suflă vântul în capul meu, sau ce :D
CITEAZA
De fotbalfan pe 01.03.2011 la 21:00

saliceanu a spus pe 01.03.2011 20:37 Din momentul asta, eu astept cu infrigurare comunicatul oficial al asociatiei independente a suporterilor independenti ai CFR 1907 Cluj. Nu zambiti pa sub mustata ! Vorbesc serios !

stiu ca ma bag in gura lupului insa nu ma pot abtine: cu tot respectul care ti-l port, doar o intrebare: tu ce ai facut pro cfr? comentariile la bascau si critica nu se pun. oamenii astia macar incearca sa faca ceva. ca nu sunt perfecti e adevarat,ca mai si gresesc, se paote si asta insa macar incearca ceva! cum unul incearca sa scoata capul cum ii dam in cap....si ne miram ca suntem unde suntem.....gresesc ?
CITEAZA
De albusibiu pe 01.03.2011 la 20:45
Da, am vazut acum si eu anuntul pe site-ul oficial. Mai trageam 5% nadejde ca nu e adevarat. Acum trebuie sa actionam cumva. Inca cei de la Bucuresti nu stiu ei prea bine ce inseamna RMG, dar vor afla cu siguranta atunci cand adversarii clubului le vor explica. Probabil ca va fi o suma foarte mare, fiindca cei de la Gold Corporation sunt foarte deschisi la punga. Acum e problema de imagine. Clubul si-a asumat aceasta catastrofa, noi, suporterii, nu ar trebui sa fim partasi la ea. De aceea petitia ar fi buna. O poate face oricine, chiar si eu, dar ar fi bine sa gasim un text cat mai diplomatic: "Suporterii clubului CFR protesteaza fata de decizia clubului de a se asocia cu compania Rosia Montana Gold Corporation stiute fiind implicatiile si scandalurile din jurul proiectului pe care societatea canadiana il desfasoara in Romania". Ce ar fi de spus? Corectati-ma, completati-ma.
CITEAZA
De saliceanu pe 01.03.2011 la 20:37
Din momentul asta, eu astept cu infrigurare comunicatul oficial al asociatiei independente a suporterilor independenti ai CFR 1907 Cluj. Nu zambiti pa sub mustata ! Vorbesc serios !
CITEAZA
De retardila pe 01.03.2011 la 20:13

caneto a spus pe 01.03.2011 20:10 Sa nu ne trezim la sfarsitul campionatului ca am facut parteneriatul cu Rosia Montana Steril Corporation.

Ei vin cu numele, noi cu sterilul
CITEAZA
De caneto pe 01.03.2011 la 20:10

deaduralex a spus pe 01.03.2011 19:47 Păi din știrea cu Minteuan înțeleg că CFR își asociază imaginea cu Roșia Montană SILVER Corporation, nu e vorba de cei cu cianurile.

Sa nu ne trezim la sfarsitul campionatului ca am facut parteneriatul cu Rosia Montana Steril Corporation.
CITEAZA
De retardila pe 01.03.2011 la 20:01

deaduralex a spus pe 01.03.2011 19:47 Păi din știrea cu Minteuan înțeleg că CFR își asociază imaginea cu Roșia Montană SILVER Corporation, nu e vorba de cei cu cianurile.

Este si argint in steril, chiar mai mult de cateva ori decat aur! Aurul il duc "la Canada" silveriul ramane pt. sponzorizare, ca de locul 2 nici vorba prea curand...
CITEAZA
De flacara.visinie pe 01.03.2011 la 19:56
Ma intreb de ce parteneriatul nu e facut cu un club din Bucuresti? Raspunsul meu: pentru ca nu se stie ce va iesi din el si daca iese prost, lasa sa iasa prost fraierii de la CFR. Acest parteneriat pare sa aiba si o componenta de disperare.
CITEAZA
De retardila pe 01.03.2011 la 19:51

deaduralex a spus pe 01.03.2011 19:47 Păi din știrea cu Minteuan înțeleg că CFR își asociază imaginea cu Roșia Montană SILVER Corporation, nu e vorba de cei cu cianurile.

Asta-i buna, imi place...
CITEAZA
De retardila pe 01.03.2011 la 19:50

caneto a spus pe 01.03.2011 19:41 N-am putut lua nici o clipa in serios acest articol dar vazand anuntul pe site-ul oficial...Ceva pute urat de tot la club si nu-i vorba numai de acest parteneriat,ceva se intampla,ori Paszkany sta mai prost financiar decat ne-am putea inchipui,ori e vorba de un proces de schimbare a structurii actionariatului,poate altceva,orice ar fi,momentan pute rau.

Cu divortul se schimba si structura actionariatului, bineinteles. Dar tot pute ceva! Nici macar Paszkany nu poate fi atat de parsiv sa-si distruga jucaria numai pentru ca viitoarea fosta nevasta sa aiba mai putin.....Oare stadionul pe numele cui este intabulat?
CITEAZA
De deaduralex pe 01.03.2011 la 19:47

caneto a spus pe 01.03.2011 19:41 N-am putut lua nici o clipa in serios acest articol dar vazand anuntul pe site-ul oficial...Ceva pute urat de tot la club si nu-i vorba numai de acest parteneriat,ceva se intampla,ori Paszkany sta mai prost financiar decat ne-am putea inchipui,ori e vorba de un proces de schimbare a structurii actionariatului,poate altceva,orice ar fi,momentan pute rau.

Păi din știrea cu Minteuan înțeleg că CFR își asociază imaginea cu Roșia Montană SILVER Corporation, nu e vorba de cei cu cianurile.
CITEAZA
De caneto pe 01.03.2011 la 19:41
N-am putut lua nici o clipa in serios acest articol dar vazand anuntul pe site-ul oficial...Ceva pute urat de tot la club si nu-i vorba numai de acest parteneriat,ceva se intampla,ori Paszkany sta mai prost financiar decat ne-am putea inchipui,ori e vorba de un proces de schimbare a structurii actionariatului,poate altceva,orice ar fi,momentan pute rau.
CITEAZA
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN FOTBAL

Băieţi de milioane...

Clujenii şi-au surclasat adversarii în retur. Kapetanos a deschis scorul. Elveţienii puteau reveni în joc, dar...

Supermutare! » CFR...

Jucătorul care a evoluat în sezonul trecut în Primera Division, la Gijon, va fi cedat în Liga 1 pînă în vara...

FC Basel - CFR Cluj...

După un început timid, în care FC Basel a făcut tot ce a vrut cu apărarea CFR-ului, clujenii au reuşit să...

Basel e în formă »...

Alexander Frei a fost menajat la ultimele partide pentru a fi pe teren la confruntarea cu CFR

MECIURI

 • Rapid
  Rapid
 • -
 • CFR Cluj
  CFR Cluj

25.08.2016 21:30

CELE MAI COMENTATE

MOTORSPORT

Un raliu care a decurs bine, dar s-a sfarsit prost!

Bogdan Marisca si Sebastian Itu au demonstrat la “Timis Rally – Realitatea TV” ca sunt intr-o forma buna si sunt pregatiti sa se lupte pentru podiumul campionatului. Inca din a treia proba speciala a raliului cei doi s-au instalat in fruntea clasamentului provizoriu al competitiei, pozitie pe care au pastrat-o, cu o singura exceptie, pana dupa speciala cu numarul 12


AUTOGRAFELE CLUJENILOR

SITEURI CFR CLUJ

LEGENDE

Mihai Adam

Adam s-a născut la data de 3 iulie 1940, la Cîmpia Turzii. A început fotbalul în oraşul natal, la Energia, în 1958

ANTENA1.O

 • SUGESTII

Parerea ta conteaza!

Asteptam opinia ta si sugestiile despre noul site. Multumim!

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
1   1 2 3 4 5 6
2 7 8 9 10 11 12 13
3 14 15 16 17 18 19 20
4 21 22 23 24 25 26 27
5 28 29 30 31      

SONDAJ

Care credeți că e cea mai importantă achiziție a verii?

 1. Sougou 214 ( 45.82 %)
 2. Weldon 142 ( 30.41 %)
 3. Camora 60 ( 12.85 %)
 4. Renan Garcia 24 ( 5.14 %)
 5. Ronny 19 ( 4.07 %)
 6. Lionn 8 ( 1.71 %)
 7.  
 8. Total : 467

 1. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV


Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart