Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

02.03.2011 FOTBAL

Fanii lui CFR sînt împotriva parteneriatului cu Roşia Montană Gold Corporation. Mureşan îi linişteşte

Clubul CFR a încheiat astăzi un contract de colaborare cu "Roşia Montană Gold Corporation"

     Foto 1

"Este un parteneriat foarte important pentru noi. Chiar dacă sînt anumite reţineri vizavi de această corporaţie, eu n-am avut nici o reţinere să implic această societate printre sponsorii importanţi ai echipei", a spus preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.
Miner
în copilărie

Oficialul campioanei a dezvăluit amănunte interesante din copilăria sa. "Provin dintr-o familie de mineri. Tatăl meu a fost miner inginer şi mă lua cu el în mină cînd eram copil. Am lucrat două luni în mină să fac bani. Luam probe de monoxid de carbon. Am cunoscut procesul de exploatare al minereului. Poate unii se gîndesc că e un proiect controversat, dar nu e nimic controversat. Eu m-aş bucura ca peste 2-3 ani compania să poată să exploateze aurul de la Roşia Montană, iar noi să putem pune sigla CFR-ului pe un lingou de aur. Noi tindem spre aur întotdeauna", a precizat Mureşan. "Roşia Montană Gold Corporation" va beneficia de publicitate în incinta stadionului urmînd ca pe viitor numele companiei să apară şi pe tricourile de joc ale feroviarilor.

"Sînt bani care nouă ne prind bine, dar mult mai bine ar prinde României acel aur care urmează să fie exploatat"
Iuliu Mureşan preşedinte CFR Cluj

"Ne bucurăm că sîntem alături de echipa fanion a Transilvaniei. Ne dorim ca aurul de la Roşia Montană să rămînă în România pentru români. Ne dorim ca CFR-ul să continue performanţele din ultimii ani"
Dragoş Tănase
director general RMGC

Proiect controversat
Cei mai mulţi dintre suporterii CFR-ului nu văd compatibilă asocierea dintre clubul clujean şi compania care derulează controversatul proiect minier din Munţii Apuseni. Iuliu Mureşan a încercat să facă lumină. "Cianuri se găsesc în sîmburii de la toate fructele. În cafeaua pe care o bem se găseşte cianură, o doză de 6 miligrame. Substanţa periculoasă va fi deversată într-un loc special şi va fi o concentraţie mică. Aceste lucruri trebuie explicate. E o necunoaştere, iar dacă se explică în mod normal oamenii trebuie să înţeleagă", a spus Mureşan. Fanii formaţiei clujene au lansat o petiţie online, pe site-ul www.petitieonline.ro, prin care îşi exprimă dezaprobarea faţă de parteneriatul cu RMGC. "Suporterii CFR protestează faţă de decizia clubului clujean de a intra în parteneriat cu compania Roşia Montană Gold Corporation, indiferent de forma sau de beneficiile materiale aduse clubului, din cauza gravelor nereguli ecologice dar şi social-economice pe care proiectul societăţii canadiene le va avea asupra României. Nu vrem sponsorizare cu preţul onoarei!", se arată în petiţia lansată de simpatizanţii lui CFR.

Suporteri de la Roşia Montană pentru CFR
RMGC va pune la dispoziţie mai multe autocare şi va asigura intrarea la meciurile CFR-ului de la Cluj locuitorilor din Roşia Montană şi împrejurimi. Conform parteneriatului încheiat între cele două societăţi, gruparea feroviară va organiza mai multe turnee în localităţile miniere din Munţii Apuseni pentru copii şi juniori.


RMGC este o companie înfiinţată în 1997, în judeţul Alba, ai cărei acţionari sînt Gabriel Resources, cu 80,46 la sută, Minvest Deva, cu 19,31 la sută şi alţi acţionari minoritari (0,23 la sută). Compania derulează în Apuseni un proiect minier extrem de controversat care a stîrnit reacţii dure din partea organizaţiilor ecologice şi non-guvernamentale care văd în exploatarea de la Roşia Montană riscul contaminării cu cianură a unei zone foarte populate. Pînă în prezent, Gabriel Resources a investit în România aproximativ 400 de milioane de dolari prin RMCG, se arată pe site-ul oficial al companiei.

COMENTARII (351)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
De wa1907 pe 05.03.2011 la 23:11

mir2010 a spus pe 05.03.2011 21:37 nu-i vorba de dat nimic ,jucatorii cfr-isti sunt slabi de nivel retrogradabil de lucrul acesta te vei convinge in etapele urmatoare ,chiar daca patronul vorbeste de reconstructie nu cred ca se poate construi ceva cu asemenea jucatori nu m-as mira ca la anul sa ne trezim in postura urziceniului

Din pacate conducerea CFR-lui a intrat de tot in mocirla coruptiei pana la gat. Unde este mentalitatea da castigator a lui Paszkany. Cinstea si onoarea s-au evaporat din Gruia, si prin acesta au pierdut o multime de spectatori. Succes in continuarea cu tribunele goale.
CITEAZA
De nea_silica pe 05.03.2011 la 22:17

gorgeousroadkill a spus pe 05.03.2011 21:06 Ascult Bolero al lui Ravel si citesc Also Sprach Zarathustra. Ma relaxeaza.

Vai Gorgeous. Ce mai fază... Zarathustra cu Ravel. Îmi îngheaţă sângele în vine :D Ne retragem în noi încetişor... Back to fotball. Echipa a jucat mai mult decât acceptabil. Penaltiul nostru nu a fost. Şi nici eliminarea lui Bastos. Acela a fost penalty. Dar cum a declarat actorul Fl. Călinescu: "Nu cred că Avram a văzut ce se întîmplă pe teren. Cum să vezi printre omoplaţii a doi jucători? Cum să acorde el golul lui Zicu atunci cînd a văzut pe cineva în cărămiziu pe jos? Ca să fi arbitru îţi trebuie o anumită statură!". Asta rezumă tot D: Şi vă urez o seară plăcută şi noapte bună! Over!
CITEAZA
De airalin pe 05.03.2011 la 21:47

tegean a spus pe 05.03.2011 21:11 Conducerea si-a vandut sufletul pt. aur, jucatorii si antrenorul nu joaca nimic unii jucand cat pot ei de prost ( Maftei) iar altii nu-si pot depasi mediocritatea (Kivu vu). Privind retrospectiv inceputul de retur si intregul tur te intrebi care a fost ,,strateghia,, conducerii in afara de a vindei unii jucatori si de a-si asuma pt. o mana de arginti promovarea celei mai contestate ,,afaceri,, din Romania.

corect, cand iti vinzi onoarea pe bani murdari, nu mai ai nimic ce comenta...
CITEAZA
De saliceanu pe 05.03.2011 la 21:45

gorgeousroadkill a spus pe 05.03.2011 21:06 Ascult Bolero al lui Ravel si citesc Also Sprach Zarathustra. Ma relaxeaza.

Nu ura, ci scârba îmi mănâncă viaţa. De câte ori, vai, nu am fost scârbit în spirit, văzând că însăşi canalia are spirit! Şi le-am întors spatele celor ce stăpânesc, când am văzut ce se numeşte astăzi a stăpâni – adică să faci trafic şi să negustoreşti pe seama puterii – traficul cu canalia. Trăit-am printre neamuri de alt grai şi-auzul mi l-am ceruit, să nu cunosc limbajul negustoririi lor şi nici tocmeala asupra puterii.
CITEAZA
De mir2010 pe 05.03.2011 la 21:37

wa1907 a spus pe 05.03.2011 20:55 Stimatzi Suporteri! Am dat meciul la Timisoara sau nu? Sincer.

nu-i vorba de dat nimic ,jucatorii cfr-isti sunt slabi de nivel retrogradabil de lucrul acesta te vei convinge in etapele urmatoare ,chiar daca patronul vorbeste de reconstructie nu cred ca se poate construi ceva cu asemenea jucatori nu m-as mira ca la anul sa ne trezim in postura urziceniului
CITEAZA
De tegean pe 05.03.2011 la 21:31
CFR si-a schimbat obictivul: nu mai ataca nici locul 2 ! La Fanatik ,Paszkany a declarat ca daca nu se poate locul 1 altceva nu-l mai intereseaza si ca nu este interesat de Europa league. Te intrebi de ce mai lupta pe viata si pe moarte echipele (fotbalistii,sportivii)de mijloc din Spania, Anglia, Italia etc. si sta lumea cu nasul in televizor la aceste meciuri si de ce ne mai plangem ca la o adica echipele din Romania nu dau maximum in competitia in care s-au angajat ? Mentalitatea lui Paszkany, un maghiar pe deplin asimilat de majoritate precum se vede, nu e de pus in rama si de popularizat la televizor.
CITEAZA
De tegean pe 05.03.2011 la 21:11
Conducerea si-a vandut sufletul pt. aur, jucatorii si antrenorul nu joaca nimic unii jucand cat pot ei de prost ( Maftei) iar altii nu-si pot depasi mediocritatea (Kivu vu). Privind retrospectiv inceputul de retur si intregul tur te intrebi care a fost ,,strateghia,, conducerii in afara de a vindei unii jucatori si de a-si asuma pt. o mana de arginti promovarea celei mai contestate ,,afaceri,, din Romania.
CITEAZA
De gorgeousroadkill pe 05.03.2011 la 21:06
Ascult Bolero al lui Ravel si citesc Also Sprach Zarathustra. Ma relaxeaza.
CITEAZA
De wa1907 pe 05.03.2011 la 20:55
Stimatzi Suporteri! Am dat meciul la Timisoara sau nu? Sincer.
CITEAZA
De oliboli pe 05.03.2011 la 20:36
Timisoara va doresc niciodata sa nu castigati campionatul!!! Fortza CFR! Otelul va fii campioana!
CITEAZA
De oliboli pe 05.03.2011 la 20:20
HOOOOOOOOOOOOOOOOOTIIIIIIIIIII IIIIIIII A FOST PENALTIIIII!!! TREBUIA SA PRIMEASCA RIOSU SEPSI!!!!!
CITEAZA
De oliboli pe 05.03.2011 la 19:07
gooooooooool!!! fortza CFR!
CITEAZA
De oliboli pe 05.03.2011 la 19:06
mai baieti rupeti piciorul lui ZIcu si a Lui DR. Muresan
CITEAZA
De mir2010 pe 05.03.2011 la 18:04
cronica meciului cfr-bragadiru 0-2 in fata a circa 5000 de spectatori cfristii clujeni s-au recunoscut infranti in urma unui meci in care nu s-au regasit deloc si in flueraturile spectatorilor care nu mai suporta umilinta ,domnul muresan negru de suparare declara ca oricum dupa infrangerea rapidului in fata otelului ,jucatorii nu s-au mai concentrat si ca obiectivul realist oricum era doar europa lig. PS. peste vreo 2 etape dupa inca doua esecuri cred ca ne vom multumi si cu obiectivul realist acela de a nu retrograda
CITEAZA
De alexfmm pe 05.03.2011 la 16:22
E timpul ca tinerii echipei noastre in care noi nu avem incredere sa dovedeasca multe asta-seara..... banatenii de la euroPuLI trebuie invinsi ....forzza CFR .....(auzi tu cica derbyul ardealului .... eu stiam ca trebuie doua echipe de valoare pt un derby)...:)
CITEAZA
De tegean pe 05.03.2011 la 15:42
A P E L catre clujeni, privitor la Cluj Arena, pt. a promova din timp urmatoarea idee (eventual imbunatatita): a) "Numerotarea locurilor ( = pret + confortul in vizionarea meciului) pe Cluj Arena sa fie compatibila (sa echivaleze/sa se suprapuna ) cu numerotarea de pe CFR Arena si invers astfel incat daca ai un bilet,abonament pt. un eveniment programat pe unul din cele 2 arene care ajunge, din varii motive, sa se desfasoare pe cealalta arena, biletul,abonamentul si locul inscris pe acestea sa fie utilizabile fara nici o alta formalitate suplimentara inclusiv pt. galeriile echipelor oaspete"; b) intotdeauna, la cele 2 arene, se vor vinde cu prioritate locurile a caror numerotare ( si amplasament) e compatibila cu ambele stadioane si abia apoi celelalte ( ce nu s-au putut echivala/compatibiliza sau sunt excedentare in cazul ClujArena). ARGUMENTE: cauze previzibile si imprevizibile pot sa duca la necesitatea de a se face lucrari la oricare din stadioane cum ar fi la structura de rezistenta, instalatia electrica de nocturna si alte utilitati, reparare/schimbare gazon! (unii o fac anual), implementari de noi norme impuse de forurile internationale, imbunatatirile ce se dovedesc in timp utile sau necesare etc.;la acestea se pot adauga probleme imprevizibile majore ce pot surveni in zone adiacente acestor stadioane; deoarece mai speram la intalniri oficiale internationale, poate sa existe posibilitatea menajarii suprafetelor de joc, vinderii unui numar mai mare de bilete si a reprogamarii pe celalalt stadion in situatii nepravazute; mai devreme sau mai tarziu, la fel ca prin alte parti unde exista pe langa fotbal si arene acceptabile,o mare pondere a locurilor vandute o vor reprezenta abonamentele, si vei fi mai increzator,ca orice ar interveni in anul ce urmeaza, meciurile se vor juca la Cluj si locul si confortul platit il ai asigurat.
CITEAZA
De gorgeousroadkill pe 05.03.2011 la 15:30
@scippio - multstimate Domnule Scippio Africanul (de etnie Romana). In urma cu ceva ani am fost implicat in incercarile a doua companii straine (detinute de cunostinte de-ale mele), independent una fata de cealalta, de a deschide firme mixte de export masa lemnoasa in strainatate. Asta in colaborare chiar si cu maharii cunoscuti din domeniu (dar totul incercat sa fie facut legal). S-acuma ma pufneste rasul la cat de naivi am putut fi. Nivelul de spaga ceruta e colosal (vb ipotetic, desigur :) ). Acuma gandeste-te, lemn vs. aur. Iap! Una dintre gogoritele rmgc e marota cu scaderea somajului in perioada exploatarii, prevazuta la 16 ani (de catre ei), bazandu-se pe estimarile ce dau o rezerva de 200 mil tone cu un continut aurifer de 1.5 g/tona. Dupa cum logica si bunul simt ne spun, natura are obiceiul sa respecte intocmai estimarile si sa puna fix 1.5g/tona in fiecare dintre cele 200 de mil de tone ale rezervei antementionate. What a load o' horseshite! Evident ca nu se poate vorbi de un continut fix pe tona, evident ca vor fi variatii, de la 0.5g la 2g per tona. Si, ca orice corporatie cu suflet mare, desigur ca rmgc nu va trece imediat la exploatarea zacamintelor cu concentratia cea mai mare, stiut fiind ca ei nu se gandesc decat la cum sa lungeasca perioada de exploatare si, implicit costurile, pentru a nu scurta durata in care bietele suflete din Rosia sa aiba un job... Dar nici asta nu e intrutotul relevant, ce conteaza pentru noi, astia istericii care suntem impotriva asocierii CFR-ului cu rmgc, este ca aceasta companie a castigat ILEGAL dreptul de exploatare, ca au actionat ILEGAL si in forta pentru evacuarea (NU exproprierea, aia-i altceva) unor locuitori ce nu voiau si inca nu vor sa plece din casele lor, ca mint de rup pamantul, ceea ce pune la indoiala toate "angajamentele" lor si ca toate astea la un loc le-au creat un prejudiciu de imagine iremediabil atat in tara cat si in strainatate. Tu ori te faci ca nu intelegi, ori nu vrei sa intelegi: chiar daca, ad absurdum, rmgc sunt Maica Tereza a companiilor miniere si vor extrage aurul cu o metoda ce consuma dioxid de carbon si elimina doar miros de flori de munte, ei SUNT IREMEDIABILI COMPROMISI in ochii opiniei publice (urasc sa scriu cu majuscule, da vad ca altfel nu pricepi). Iar noi tocmai am asociat imaginea clubului (si-asa cam zdrentuita in ultima vreme) cu acest proiect pe care (corect sau nu, NU are importanta aici) 85% din populatia rro il detesta. Asadar nu mai suntem numa' bo.zgorii aia inf.ecti de la kvsc, suntem bo.zgorii aia inf.ecti cu cianurile de la kvsc. Daca nici acum n-ai priceput de ce sunt atat de vehement impotriva asocierii clubului cu rmgc si, implicit, impotriva tuturor celor care aproba/nu resping aceasta asociere, o sa-mi iau ciocanul virtual si-o sa-ti dau cu el in cap! (Glumeam, sper ca macar asta ai inteles :) )
CITEAZA
De tegean pe 05.03.2011 la 14:26
Nici o performanta sportiva nu poate justifica aceasta "intovarasire" rusinoasa si "multilateral" perfida. E jalnic limbajul de lemn din demagogia lui Muresan cand repeta intocmai propaganda celor care vor sa pape ( SI SA RADA ) tot din Apuseni. Unele comentarii sunt suspect de bine documentate dar nu se aduna destule argumente pt. a scuza acest compromis evitabil si profund dezamagitor si nu m-ar mira ca o clauza din actul de vasalitate (de supunere) cu FMI sa se refere la goldcorporation. Presupunand ca ar fi posibil tehnologic sa extragi in 15 ani TOT zacamantul de uraniu din tara X, TOATE diamantele din Africa de Sud sau TOT petrolul din Rusia cum s-ar pune problema in acele tari(?) mai ales cand cei dinafara iau 80% iar iar bastinasii se aleg cu 20% in care sunt incluse si toate cheltuielile colaterale? Aici nu e vorba de CFR, de fotbal si nici de lunga istorie, specificitate si traditia Apusenilor ci este vorba de noi toti si de bruma de demnitate in a gospodari ceea ce soarta si predecesorii au pus, mult ori putin, in batatura si in(pe) mainile noastre.
CITEAZA
De gery_cfr pe 05.03.2011 la 14:08
ce ziar e asta???n-a scris nimic despre CFR de zile sa va *** in gura...numai despre Steaua stiti asai????
CITEAZA
De cj.07.cfr pe 05.03.2011 la 14:03
In alta ordine de idei, un clujean (Dr. Raul C. Muresan Departamentul de Neurostiinte Experimentale si Teoretice, Centrul pentru Cercetari Cognitive si Neuronale, Institutul Roman de Stiinta si Tehnologie, si Asociatia Ad Astra a oamenilor de stiinta romani, Cluj-Napoca) a inceput o serie de articole pe subiectul RM. Nu-l cunosc. Sper ca n-o sa fie improscat cu noroi ca e un terchea-berchea nepriceput. Am sa va dau cateva pasaje interesante din primul sau articol. "Putem castiga, spun cei de la RMGC , aproximativ patru miliarde de dolari din participatiunile statului plus banii intrati indirect in economie. Totul, in decurs de aproximativ 16 ani, ceea ce inseamna o medie de aproximativ 250 milioane de dolari (~210 milioane de euro) pe an. Aceasta suma inseamna 0,1% din PIB. Prin comparatie, numai domeniul IT a contribuit in anul 2008 cu 7 miliarde de euro la PIB, adica de peste 33 de ori mai mult decat promite, in cel mai bun caz, proiectul RMGC"... "Nu in ultimul rand, ne-am servi o portie uriasa de cianuri si metale grele. Mai exact, peste 200 de milioane de tone de cianura de sodiu, extrem de toxica pentru oameni si pentru mediu. Compusii complecsi ai cianurii formati in combinatie cu metale grele vor ramane cu noi mult timp dupa ce Gabriel Resources va fi parasit Romania, acestia continuand sa polueze mediul pe termen necunoscut. Relevanta nu e concentratia solutiei din iazul de decantare, ci cantitatea in valoare absoluta de cianura care va ramane "cadou" generatiilor viitoare, copiilor nostri". Mai mult, pe wewewe.ziare.com/rosia-montana /poluare/dezbatere-ziare-com-r osia-montana-bomboana-otravita -1031292.
CITEAZA
De cj.07.cfr pe 05.03.2011 la 13:56
@scippio - Apreciez efortul tau de documentare. Poate fara sa-ti dai seama, esti inclinat mult mai mult spre tabara "pro". Nu te acuz pentru asta; e doar o constatare. De ce afirm asta? Pentru ca in comentariile tale sunt combatute numai opiniile (amatoare, de altfel) partii "anti". Scenariul tau nu include nici macar o secunda ideea ca exploatarea aurului se poate face si in conditii mai bune si mai avantajoase pentru Romania. Nu da nicio sansa viitorului (Romanie necorupta, capabila sa-si exploateze singura resursele, ecologista etc.). In alta ordine de idei, tot ce ai citit ti-a indus ideea ca dracul nu e chiar atat de negru. Respect parerea ta, dar feelingul meu e cu totul altul. Asocierea cu "ceva" controversat risca sa te compromita. Asta e adevarul pe care nu-l poate schimba deocamdata nimic.
CITEAZA
De retardila pe 05.03.2011 la 13:09

scippio a spus pe 05.03.2011 13:01 @Retardila, mi se pare ok ca ai o pozitie foarte clara. Si mi se pare contraproductiv ca cei din tabara ta sa se contrazica pe temele economic-nationale..ca sunt chestii paralele

Tocmai asta am vrut sa clarific, de ex Albusibiu este de acord cu extragerea aurului, dar in alte conditii, noi (iestremistii "verzi", mai putini la nr.) nu dorim de loc...:)
CITEAZA
De scippio pe 05.03.2011 la 13:01
@Retardila, mi se pare ok ca ai o pozitie foarte clara. Si mi se pare contraproductiv ca cei din tabara ta sa se contrazica pe temele economic-nationale..ca sunt chestii paralele
CITEAZA
De scippio pe 05.03.2011 la 12:53
(continuare) 3. De la punctul 2 deriva o alta contradictie majora - siguranta voastra ca facuta de stat (adica o firma de stat) sau de o firma romaneasca si nu de rapacii capitalisti canadieni aceasta exploatare va fi in mod sigur mai rentabila si benefica economic pentru bugetul statului. Aici eu iarasi detectez un soi de romantism care nu prea are de a face cu economia reala. In primul rand in ce consta eficienta unei astfel de proiect? Avem o estimare ca acolo ar fi aur de , sa zicem, 5 miliarde de dolari. Am senzatia ca unii cred ca il scoatem, il ducem in tezaurul BNR si gata asta e profitul statului pe care altfel il furau canadienii si ne dadeau si noua o firmitura de 20%. Dar stai frate ca asta nu e profitul net. Ca sa scoti 5 miliarde trebuie mai intai sa cheltui 4. Deci profitul e de fapt diferenta. Ok si 1 miliard profit e o afacere mare , e o rata de 25% ceea ce e foarte ok dar nu-i tot aia. Si in plus are si un grad de incertitudine. Unu la mana, vorbim de estimari. Oricine ar fi facut prospectiunile, sunt estimari, extrapolari statistice pentru ca nu a luat la mana fiecare kg de roca sa-i masoare concentratia in aur, nu stim cantitatea exacta. Doi la mana pretul aurului fluctueaza in timp, nu stim cat va fi peste 3-4-5-6 ani. Dar asta e problema cea mai mica. Ideea este ca si costurile necesare sunt tot estimari. Ele pot fi la un anumit nivel cand sunt facute de o firma privata bine organizata si cu un cost control facut la sange si pot ajunge la un cu totul alt nivel cand sunt facute de o firma de stat. Pot ajunge la un nivel atat de ridicat incat la final sa se constate ca de fapt, pe ansamblu, statul a iesit in pierdere. Oricum, oricine are un pic de experienta intr-un business real stie ca inevitabil apar cheltuieli si situatii neperevazute mai ales intr-un proiect de asemenea anvergura. Mai mult, in ceea ce priveste taxele si impozitele (locale, pe salarii, TVA, etc) care trebuie platite ele sunt aceleasi indiferent de genul de firma care face exploatarea dar numai daca sunt platite de o firma privata reprezinta o valoare neta intrata in economie altfel sunt doar bani mutati dintr-un buzunar al statului in altul. Sau in ipoteza ca proiectul va fi dat unei firme private romanesti (adica avand actionari cetateni romani ca si RMGC este pers juridica romana). Ce va face sa fiti siguri ca profitul va rame in tara? (taxele am spus ca sunt aceleasi iar daca e sa se faca evaziune fiscala tentatia va fi egala). Pentru ca in orice firma sunt niste actionari care fac ce vor cu profitul indiferent de pasaport. Il pot transfera in paradisuri fiscale, isi pot lua iahturi, proprietati in strainatate, etc 4. Mai ramane problema procentului asocierii. Unii spun ca e prea mic. Ok, a verificat cineva cat e standardul in alte tari in astfel de proiecte? Cum e facuta asocierea asta? REMIN are 20% Asta inseamna ca vine cu 20% din capitalul total necesar? Ma foarte indoiesc, nu vad de unde ar avea REMIN atatia bani. Ideea e ca trebui sa pui in balanta cu ce vii si ce pretinzi in functie si de un sistem de referinta corect. Nu va asteptati ca unul sa vina cu aproape nimic si altul cu aproape tot si apoi sa imparta profitul egal sau chiar invers ca nu face nimeni caritate pe lumea asta.
CITEAZA
De retardila pe 05.03.2011 la 12:26

scippio a spus pe 05.03.2011 12:10 @albu-alex Mai, din cate imi dau eu seama, voi cei din gruparea "anti" folositi niste linii de argumentatie, sa le numesc asa, care se bat cap in cap prin insasi natura lor. Poate de aici si impresia lui Superman ca de fapt voi mai intai sunteti "anti" pentru ca e mai cool si apoi incercati sa culegeti argumente de orice natura. Sa ma explic. (Precizez inca o data ca eu nu sunt deocamdata nici "anti" RMGC nici "pro" intrucat consider ca nu sunt inca suficient de informat dar asocierea CFR-RMGC nu-mi pica 100% bine tocmai din cauza controversei). 1. In primul rand folositi linia de argumente de natura ecologica- aceasta exploatare va distruge mediul si ecosistemul local - dar in acelasi timp si pe cea nationala - aurul e a romanilor si trebuie exploatat astfel incat sa ramana la statul roman. Pai aici e o contradictie pentru ca aceasta exploatare va produce aceleasi distrugeri indiferent daca o face statul roman, o firma privata romaneasca sau una straina si indiferent daca se va face acum sau peste 20 de ani. Nu vad ce tehnologie s-ar putea inventa in viitorul apropiat astfel incat sa extragi cantitati de aur de ordinul gramelor pe tona de pamant fara sa misti din loc acel pamant. 2. O alta linie de argumentatie este cea a coruptiei autoritatilor statului (acum deja se accepta ideea exploatarii)- autoritatile corupte incheie un contract pagubos statului si nici macar prevederile bune din acesta nu vor fi respectate datorita spagii care se va lua si pe parcurs - nu se va mai face ecologizarea la finalul exploatarii, barajul va fi construit de mantuiala, etc Pai aici este din nou o contradictie majora pentru ca pe de alta parte voi pretindeti ca exploatarea sa o faca statul roman si credeti ca statul va face mai bine toate aceste lucruri decat o firma privata. Care stat? Care tocmai s-a lasat corupt la incheierea contractului? Autoritatile pe care le presupuneti din start suficient de corupte si in trecut si acum si in viitor incat peste ani de zile cand se va termina exploatarea sa nu fie capabile sa impuna ecologizarea zonei conform contractului? Adica de ce aceste autoritati intr-o asociere cu o firma straina ar fi incapabile si imorale si ar deveni brusc capabile si morale lasate pe cont propriu? Avem exemple multe de autoritati capabile in ultimii 20 de ani? Sau de mari intreprinderi de stat care sa fie altceva decat uriase gauri negre de scurgere a fondurilor statului? (Continui intr-o noua postare ca sa nu o fac pe asta prea lunga)

Io promis ca nu me mai bag, dar decongelez niste peste si am timp.....La gruparea "ant" sunt 2 categorii; unul care NU VREA DELOC extragere prin tehnologia cu cianuri si altul care ar fi de acord, dar nu in asa fel incat Romania sa piarda din afacere. Eu personal sunt din "unul" si ca si pana acum voi face tot ce-mi sta in putinta (adica aproape nimic) sa promovez in ceeace cred cu tarie!
CITEAZA
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN FOTBAL

Băieţi de milioane...

Clujenii şi-au surclasat adversarii în retur. Kapetanos a deschis scorul. Elveţienii puteau reveni în joc, dar...

Supermutare! » CFR...

Jucătorul care a evoluat în sezonul trecut în Primera Division, la Gijon, va fi cedat în Liga 1 pînă în vara...

FC Basel - CFR Cluj...

După un început timid, în care FC Basel a făcut tot ce a vrut cu apărarea CFR-ului, clujenii au reuşit să...

Basel e în formă »...

Alexander Frei a fost menajat la ultimele partide pentru a fi pe teren la confruntarea cu CFR

MECIURI

 • Rapid
  Rapid
 • -
 • CFR Cluj
  CFR Cluj

25.08.2016 21:30

CELE MAI COMENTATE

MOTORSPORT

Un raliu care a decurs bine, dar s-a sfarsit prost!

Bogdan Marisca si Sebastian Itu au demonstrat la “Timis Rally – Realitatea TV” ca sunt intr-o forma buna si sunt pregatiti sa se lupte pentru podiumul campionatului. Inca din a treia proba speciala a raliului cei doi s-au instalat in fruntea clasamentului provizoriu al competitiei, pozitie pe care au pastrat-o, cu o singura exceptie, pana dupa speciala cu numarul 12


AUTOGRAFELE CLUJENILOR

SITEURI CFR CLUJ

LEGENDE

Ferguson din Gruia

Doctorul Rădulescu, al cărui nume îl poartă arena pe care joacă liderul, a făcut istorie la CFR şi datorită metodelor sale inedite

ANTENA1.O

 • SUGESTII

Parerea ta conteaza!

Asteptam opinia ta si sugestiile despre noul site. Multumim!

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
1 31            

SONDAJ

Care credeți că e cea mai importantă achiziție a verii?

 1. Sougou 214 ( 45.82 %)
 2. Weldon 142 ( 30.41 %)
 3. Camora 60 ( 12.85 %)
 4. Renan Garcia 24 ( 5.14 %)
 5. Ronny 19 ( 4.07 %)
 6. Lionn 8 ( 1.71 %)
 7.  
 8. Total : 467

 1. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV


Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart