Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

02.03.2011 FOTBAL

Fanii lui CFR sînt împotriva parteneriatului cu Roşia Montană Gold Corporation. Mureşan îi linişteşte

Clubul CFR a încheiat astăzi un contract de colaborare cu "Roşia Montană Gold Corporation"

     Foto 1

"Este un parteneriat foarte important pentru noi. Chiar dacă sînt anumite reţineri vizavi de această corporaţie, eu n-am avut nici o reţinere să implic această societate printre sponsorii importanţi ai echipei", a spus preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.
Miner
în copilărie

Oficialul campioanei a dezvăluit amănunte interesante din copilăria sa. "Provin dintr-o familie de mineri. Tatăl meu a fost miner inginer şi mă lua cu el în mină cînd eram copil. Am lucrat două luni în mină să fac bani. Luam probe de monoxid de carbon. Am cunoscut procesul de exploatare al minereului. Poate unii se gîndesc că e un proiect controversat, dar nu e nimic controversat. Eu m-aş bucura ca peste 2-3 ani compania să poată să exploateze aurul de la Roşia Montană, iar noi să putem pune sigla CFR-ului pe un lingou de aur. Noi tindem spre aur întotdeauna", a precizat Mureşan. "Roşia Montană Gold Corporation" va beneficia de publicitate în incinta stadionului urmînd ca pe viitor numele companiei să apară şi pe tricourile de joc ale feroviarilor.

"Sînt bani care nouă ne prind bine, dar mult mai bine ar prinde României acel aur care urmează să fie exploatat"
Iuliu Mureşan preşedinte CFR Cluj

"Ne bucurăm că sîntem alături de echipa fanion a Transilvaniei. Ne dorim ca aurul de la Roşia Montană să rămînă în România pentru români. Ne dorim ca CFR-ul să continue performanţele din ultimii ani"
Dragoş Tănase
director general RMGC

Proiect controversat
Cei mai mulţi dintre suporterii CFR-ului nu văd compatibilă asocierea dintre clubul clujean şi compania care derulează controversatul proiect minier din Munţii Apuseni. Iuliu Mureşan a încercat să facă lumină. "Cianuri se găsesc în sîmburii de la toate fructele. În cafeaua pe care o bem se găseşte cianură, o doză de 6 miligrame. Substanţa periculoasă va fi deversată într-un loc special şi va fi o concentraţie mică. Aceste lucruri trebuie explicate. E o necunoaştere, iar dacă se explică în mod normal oamenii trebuie să înţeleagă", a spus Mureşan. Fanii formaţiei clujene au lansat o petiţie online, pe site-ul www.petitieonline.ro, prin care îşi exprimă dezaprobarea faţă de parteneriatul cu RMGC. "Suporterii CFR protestează faţă de decizia clubului clujean de a intra în parteneriat cu compania Roşia Montană Gold Corporation, indiferent de forma sau de beneficiile materiale aduse clubului, din cauza gravelor nereguli ecologice dar şi social-economice pe care proiectul societăţii canadiene le va avea asupra României. Nu vrem sponsorizare cu preţul onoarei!", se arată în petiţia lansată de simpatizanţii lui CFR.

Suporteri de la Roşia Montană pentru CFR
RMGC va pune la dispoziţie mai multe autocare şi va asigura intrarea la meciurile CFR-ului de la Cluj locuitorilor din Roşia Montană şi împrejurimi. Conform parteneriatului încheiat între cele două societăţi, gruparea feroviară va organiza mai multe turnee în localităţile miniere din Munţii Apuseni pentru copii şi juniori.


RMGC este o companie înfiinţată în 1997, în judeţul Alba, ai cărei acţionari sînt Gabriel Resources, cu 80,46 la sută, Minvest Deva, cu 19,31 la sută şi alţi acţionari minoritari (0,23 la sută). Compania derulează în Apuseni un proiect minier extrem de controversat care a stîrnit reacţii dure din partea organizaţiilor ecologice şi non-guvernamentale care văd în exploatarea de la Roşia Montană riscul contaminării cu cianură a unei zone foarte populate. Pînă în prezent, Gabriel Resources a investit în România aproximativ 400 de milioane de dolari prin RMCG, se arată pe site-ul oficial al companiei.

COMENTARII (351)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
De scippio pe 04.03.2011 la 17:42
@gorgeous In loc sa bati campii pe juma' de pagina puteai sa-mi spui direct ca ai link-uri si sa-mi dai din prima adresa de mail! Sau ce vroiai sa-mi ud chilotii de emotie c-ai aflat si tu cum stateau romanii cu urechile ciulite s-auda de nu racaie Hanibal la poarta? Am sa-ti trimit mail. Let there be links! Iote ca stiu si eu engleza!
CITEAZA
De scippio pe 04.03.2011 la 17:30

retardila a spus pe 04.03.2011 16:50 E foarte posibil sa fie ultima mea postare, si asta nu datorita faptului ca am de gand sa mor, Doamne Fereste! Majoritatea suporterilor ceferisti dau dovada de un mercantilism injositor la care eu nu pot, fiindca niste principii "burgheze" nu-mi permit sa fiu parte. CFR pentru mine a insemnat si inseamna ceva nedefiniabil, ceva de genul unui succes pe care eu personal l-as fi vrut acum zeci de ani si care parea sa se realizeze acuma. Poate dpdv financiar s-a realizat, dar dpdv moral s-a ajuns din pmdv la un nivel atat de jos la care eu nu vreau si nu pot fi "partener" (neplatitor). Va salut pe toti ceferistii adevarati.

@retardila Eu zic sa nu te superi. Pentru ca te-ai supara ca vacarul pe sat, scuza-am ca ti-o spun. (in caz ca nu stii poanta cu vacarul si satul, sa stii ca nu eo jignire, adica nu te fac vacar). Eu nu vad pe nimeni mercantil pe aici, vad doar o discutie mai incinsa intre niste suporteri pe un subiect controversat, in speta RMGC. Ca sa nu ma banuiesti de "mercantilism" iti pot spune ca nici mie nu mi-a picat bine asocierea asta cu RMCG, si tocmai din cauza asta am sa ma informez cat mai bine. Acum trecand la alt subiect, te-am intrebat in ce calitate te intereseaza situatia veniturilor clubului dintr-un motiv foarte simplu. Pentru ca nu inteleg de ce unii pe aici se baga in seama mult mai mult decat trebuie pe anumite subiecte? Ce treaba avem noi, suporterii cu bilantul contabil al clubului? Asta e treaba actionarilor, a sponsorilor si a fiscului. Noi cel mult cumparam bilete, abonamente si materiale promotionale. Daca nu ne convine ce vedem la stadion putem sa nu mai cumparam. Punct. Eu chiar am facut asta. Ce il freaca pe X grija ce a facut Paskany cu banii atat timp cat nu este actionar nici macar cu 1% la club? Sau ce il freaca pe Y grija ca Paskany s-a cuplat cu fata aia? Pe mine asta ma mira..ca vad pe unii pe aici care se dau mari zmei si isi umfla galcile si-i cer socoteala lui Paskany, lui Muresan sau nu stiu cui pe niste subiecte cu care ei ca si fani nu au absolut nicio legatura. Tot asa cum sunt unii care sunt incapabili sa gandeasca altfel decat in stilul redusilor mintali, bolsevici sau talibani, de genul daca X nu-l face albie de porci pe Paskany si nu-l face felcer umflat pe Muresan atunci nu poate fi decat pupincurist. Si oricine nu e 100% de acord cu ce spun ei e un fel de dusman de clasa care trebuie umilit si exterminat. De parca intre extremele astea doua nu mai exista nimic.
CITEAZA
De superman1 pe 04.03.2011 la 17:29
albule, in loc de clampa-clampa trei zile, mai bine ai merge tu putin acolo sa vezi ce e. iei o gura de apa din raul Rosia actual, cel dinainte de cianuri, sa vezi ce curat e - sa nu te intereseze ca apei depaseste de 110 ori limita legala la zinc, de 64 de ori la fier si de 4 ori la arsenic. sa te uti la haldele de steril cum se scurge apa de ploaie direct pe sol si intra in panza de apa freatica, sa vorbesti cu oamenii sa vezi ce-si doresc. ca de 20 de ani nimeni, nici tu, n-ai ridicat un deget sa protestezi ca timp de 20 de ani se scurg direct in aries ape pline de arsenic, metale grele etc etc. da? apoi sa te uiti in oglinda si sa soui : "albule, ce moral esti". si dupa ce te trezesti din ipocrizie vii aici si clampa-clampa.
CITEAZA
De gorgeousroadkill pe 04.03.2011 la 17:20
@retardila - trebuie evitata diluarea calitatii grupului de aici pana la nivelul cel mai de jos, la care-l aduc retarzi (pun intended), lingai, imb.ecili si nevertebrati de genul superman1. Ca tot se punea problema care-i mai CFR-ist si cu motz in frunte, e si lupta impotriva marlanizarii suporterilor o forma importanta de sustinere. Sa nu uitam ca la apogeul lui, proiectul CFR demarat de Arpi reusise, prin promisiunea conceptului pe atunci inovator de club, sa adune in jurul nucleului dur si vechi de franari o comunitate ce era de departe cea mai instruita, civilizata si cunoscatoare a fenomenului dintre toate cele implicate in sustinerea unei echipe de fotbal. Pentru asta inca mai merita sa ramai pe aici. Vive la resistance!
CITEAZA
De gorgeousroadkill pe 04.03.2011 la 17:07
Yo, nea_silica-s in the house! On the contrary, my dear Watson, cand intri pe alte thread-uri il vezi deghizat in felcer.
CITEAZA
De nea_silica pe 04.03.2011 la 16:55
Nu vreau să insult, nici măcar să deranjez, dar când deschid acest thread şi-l văz pe doctor deghizat în miner, am imresia că imaginea dumnealui este sigla adevărată a acelei CFR şi a celor înţelegători cu şăfii (am formulat blând ca să nu deranjez). Anyway, io ţin cu CFR, echipa adică, nu cu conducerea. Haide CFR!
CITEAZA
De saliceanu pe 04.03.2011 la 16:53

dantesc a spus pe 04.03.2011 16:46 Revin cu asta caci vad ca e necesar... @salicene Tu cu drumul tau eu cu drumul meu parca asa stabilisem nu?

...si cu asta gata: mersi fain ca m'ai binedispus. Sper sa continui, ca mai sunt crengi pe care sa te huntzutzi. Si lumea vrea sa rada.
CITEAZA
De retardila pe 04.03.2011 la 16:50

retardila a spus pe 04.03.2011 16:42 Daca tu atata ai inteles, inseamna ca am dreptate totala...Si nu-mi pare bine de loc!

E foarte posibil sa fie ultima mea postare, si asta nu datorita faptului ca am de gand sa mor, Doamne Fereste! Majoritatea suporterilor ceferisti dau dovada de un mercantilism injositor la care eu nu pot, fiindca niste principii "burgheze" nu-mi permit sa fiu parte. CFR pentru mine a insemnat si inseamna ceva nedefiniabil, ceva de genul unui succes pe care eu personal l-as fi vrut acum zeci de ani si care parea sa se realizeze acuma. Poate dpdv financiar s-a realizat, dar dpdv moral s-a ajuns din pmdv la un nivel atat de jos la care eu nu vreau si nu pot fi "partener" (neplatitor). Va salut pe toti ceferistii adevarati.
CITEAZA
De saliceanu pe 04.03.2011 la 16:48

dantesc a spus pe 04.03.2011 16:46 Revin cu asta caci vad ca e necesar... @salicene Tu cu drumul tau eu cu drumul meu parca asa stabilisem nu?

:))))))))
CITEAZA
De dantesc pe 04.03.2011 la 16:46

dantesc a spus pe 04.03.2011 14:38 Intrebare :1. Ce face un suporter CFR-ist cand nu are ce face ? R: Se cearta cu suporterii altor echipe .2.Ce face suporterul CFR-ist cand nu mai sunt alt fel de suporteri cu care sa se certe ? R : Se cearta cu alt suporter CFR-ist 3. Ce face unicul suporter CFR-ist ramas pe CFRmania cand toti ceilalti suporteri CFR-isti renunta ? R.: Se cearta pe el insusi Concluzie : De ce face toate astea ? Degeaba,totusi dar de ce degeaba ? Ca sa isi demonstreze HEGEMONIA ! (Albule,nimic personal) :)

Revin cu asta caci vad ca e necesar... @salicene Tu cu drumul tau eu cu drumul meu parca asa stabilisem nu?
CITEAZA
De retardila pe 04.03.2011 la 16:42

dantesc a spus pe 04.03.2011 16:37 Cum suna chestia aia ? CIne nu e cu mine e impotriva mea ? Cosmopolit mic si dragut ce esti tu ...:) ...si nu mai zic nimic ,caci asa e. Cine nu e cu voi e impotriva voastra

Daca tu atata ai inteles, inseamna ca am dreptate totala...Si nu-mi pare bine de loc!
CITEAZA
De albusibiu pe 04.03.2011 la 16:40
@supperman, iar a venit apa prea calda. Iti recomand o cura in frigider. N-am de gand sa reiau toata discutia asta cu unul care este influentabil asa usor in chestiunea in cauza. Cine stie cand vei mai vedea iarasi lumina si te vei suci iarasi? Apropo, bietii someri din Rosia Montana, ia mai bine spune-mi ce vor face ei peste 20 de ani, dupa ce se va fi incheiat totul.
CITEAZA
De saliceanu pe 04.03.2011 la 16:39

dantesc a spus pe 04.03.2011 16:37 Cum suna chestia aia ? CIne nu e cu mine e impotriva mea ? Cosmopolit mic si dragut ce esti tu ...:) ...si nu mai zic nimic ,caci asa e. Cine nu e cu voi e impotriva voastra

Da, dar la modul pasnic. Muscam abia dupa ce apar pradatorii. Da' ce'ti zic io tie ?
CITEAZA
De dantesc pe 04.03.2011 la 16:37

gorgeousroadkill a spus pe 04.03.2011 16:31 Ba ma tem ca da...

Cum suna chestia aia ? CIne nu e cu mine e impotriva mea ? Cosmopolit mic si dragut ce esti tu ...:) ...si nu mai zic nimic ,caci asa e. Cine nu e cu voi e impotriva voastra
CITEAZA
De gorgeousroadkill pe 04.03.2011 la 16:31

retardila a spus pe 04.03.2011 16:19 teligent esti...nu-ti dai seama ca platind orice (in conditiile in care primesti nimic!!!) cresti "baza de impozitare"?.....Nici macar tu nu poti fi asa de prost!

Ba ma tem ca da...
CITEAZA
De saliceanu pe 04.03.2011 la 16:30

dantesc a spus pe 04.03.2011 16:24 Ok,ok :) Am inteles mesajul ,fi frate cu mine ca sa fiu frate cu tine (fara suparare)

Stiu ca ai vrea sa ma insulti inteligent.
CITEAZA
De retardila pe 04.03.2011 la 16:30

dantesc a spus pe 04.03.2011 16:22 Eu ti-am spus vorbeste cu Arpi ,poate te pune consilier financiar si te-ai scos si actionar si consilier hmmmmm :)

Stiti ce? Abandonez tot in favoarea voastra!!!! Eu oricum raman cu experienta din anii '70, cu organizarea de catre mine, student fiind, de excursii cu trenuri speciale la Timisoara, Bucuresti (cu niste adevarate cafteli demne de orice televiziune, cu militieni calare pe stadionul Dinamo /nu sunt "meritele mele, sunt "meritele"sunt ale lui votka pe cele 8-10 ore de calatorie cu trenul/....Fiti fericiti voi cu mina voastra de aur, fiti fericiti ca puteti contribui la veniturile fara lucru efectuat de conducatorii adulati de voi! Pacat de Cluj, pacat de CFR!
CITEAZA
De gorgeousroadkill pe 04.03.2011 la 16:29
@scippio - cheesus, ma, cat de pr.ost ma crezi? Nu cumva esti fratele (intru doctrina) al lui dura lex? El mi-o mai zis ca daca zic ceva de rau de latratorii pro basescu, musai musai tre' sa fiu in ailalta tabara de latratori. Iti raspund si tie ce-i spuneam si lui: eu urasc indiscriminant pe toata lumea, indiferent de varsta, sex, religie sau orientare politica, fiind, de felul meu, foarte cosmopolit. Sincer ar trebui sa mi se falfaie de ce-ai inteles tu din postarea-mi, simtindu-ma, culmea!, responsabil mai mult pentru ce scriu decat pentru ce inteleg altii. Dar pentru ca am avut intotdeauna o fascinatie pentru oratori de calitate (sau esti doar anti Hannibal, pentru c-o fost ante portas? hmmm), am sa ma chinui sa-ti raspund: este un site, "let me google that for you", care mi-ar permite sa fac glumitze mai infantile decat cele cu "tanti de la b1" - daca tie ti-e lene sa cauti singur info despre RMGC si sa-ti faci o parere bazata pe surse de informatie ce tu le consideri credibile, mi se pare amuzant sa le pretinzi altora sa aduca argumente scriptice. In schimb, daca nu ai timp sa verifici sute de site-uri si ai incredere in informatia pe care ti-as putea-o furniza, id est ma consideri o sursa credibila, nu trebuie decat sa imi ceri (nici macar sa ma rogi frumos) sa-ti fac un rezumat cu link-uri relevante, ceea ce nu ar fi nicio problema daca mi-ai scrie pe amnesiac0210[at]gmail[dot]com. Furthermore, my little fluffy virtual amigo, din experienta proprie extinsa capatata din ani de zile de dialogat/monologat pe net am invatat ca degeaba le dai oamenilor link-uri intru luminare, le vor ignora mai mult sau mai putin gratios, sau chiar te vor admonesta pentru pedanterie excesiva si suprasolicitare a nervilor optici. Cand am scris despre ce inseamna un club civilizat si am adus argumente ce tineau de cifraraie, rapoarte fiscale, organigrame si alte asemenea "prostii", pot sa jur ca auzeam monitorul cum imi crapa de la atatea cascaturi. Ca apoi, cum altfel?, sa-mi fie servite replici geniale de genul "de nu-ti place CFR-ul de ce nu te duci la u?". Intelege ca uneori trebuie sa adopt si un discurs simplist, relativ pueril, ca sa ma fac cat de cat inteles de alde superman, dantesc s.a. care "opereaza" in aceste limite. Si o spun asta ca pe o constatare, nu jignire. Asadar, te astept pe mail si voi fi foarte fericit sa-ti trimit un matz de link-uri dintre cele pe care eu le-am socotit a fi relevante referitor la afacerea rmgc.
CITEAZA
De dantesc pe 04.03.2011 la 16:24

saliceanu a spus pe 04.03.2011 16:22 Dantesc, tot cu maxima prietenie: nu fii jeg. Nu ma cunosti decat dupa prestatia de pe internet, nu si filosofia de viata. Si pe net am pizduit tot timpul rahaturile. Dar, ma bucur ca am devenit amici. Si ca amici, ti'oi spune numa' ce meriti.

Ok,ok :) Am inteles mesajul ,fi frate cu mine ca sa fiu frate cu tine (fara suparare)
CITEAZA
De superman1 pe 04.03.2011 la 16:23
Aha albule, vorbesti de moralitate in conditiile in care controversa e legata de minerit cu respectarea celor mai dure norme din lume (UE) si cu acceptul a 90% din populatia din zona? Imoral e sa stai tu la masuta ta din Sibiu si sa le spui celor din Rosia cum trebuie sa arate satul lor si ce activitati trebuiesc facute. Ca nu tu stai acolo somer, fiu de miner de 10 generatii. Asta e imoral. Si imoral este sa ai o pozitie in prima zi, alta pozitie a doua zi si o alta a treia zi. Ca asta ai facut, zilnic ai avut alte "argumente" ca sa sustii de ce te pui tu contra CFR-ului. Lipsit de caracter esti tu mai suporter de tastatura. clapa-clapa si atat, intrand cu nesimtire in viata oamenilor din Rosia ca sa le spui ce trebuie sa fie la ei in comuna si intrand cu nesimtire in viata acestui club pentru care nu dai 3 lei.
CITEAZA
De dantesc pe 04.03.2011 la 16:22

retardila a spus pe 04.03.2011 16:19 teligent esti...nu-ti dai seama ca platind orice (in conditiile in care primesti nimic!!!) cresti "baza de impozitare"?.....Nici macar tu nu poti fi asa de prost!

Eu ti-am spus vorbeste cu Arpi ,poate te pune consilier financiar si te-ai scos si actionar si consilier hmmmmm :)
CITEAZA
De saliceanu pe 04.03.2011 la 16:22

dantesc a spus pe 04.03.2011 16:14 Ni tu la el ! :) Saliceanu samariteanul ,ti-ai schimbat filozofia de viata ? Oricum multam ,mare domn,mare caracter

Dantesc, tot cu maxima prietenie: nu fii jeg. Nu ma cunosti decat dupa prestatia de pe internet, nu si filosofia de viata. Si pe net am pizduit tot timpul rahaturile. Dar, ma bucur ca am devenit amici. Si ca amici, ti'oi spune numa' ce meriti.
CITEAZA
De retardila pe 04.03.2011 la 16:19

dantesc a spus pe 04.03.2011 16:12 Vorbeste cu Arpi :) cu siguranta te face actionar ...da' minoritar ,asta e ...:)

teligent esti...nu-ti dai seama ca platind orice (in conditiile in care primesti nimic!!!) cresti "baza de impozitare"?.....Nici macar tu nu poti fi asa de prost!
CITEAZA
De airalin pe 04.03.2011 la 16:19

dantesc a spus pe 04.03.2011 16:04 Tu ai semnat petitia ? :) No daca da bine ai facut ,cu siguranta tara noastra va fi mai curata,mai frumoasa,mai morala !

macar un Mersi poti spune, dar daca vrei poti mai mult ;)
CITEAZA
De airalin pe 04.03.2011 la 16:17
pt superman1, daca are timp duminica seara, poate vrea sa vada un film frumos http://www. kamikazeonline . ro/2011/03/rosia-montana- noul-eldorado-proiectie-de-fil m/
CITEAZA
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN FOTBAL

Băieţi de milioane...

Clujenii şi-au surclasat adversarii în retur. Kapetanos a deschis scorul. Elveţienii puteau reveni în joc, dar...

Supermutare! » CFR...

Jucătorul care a evoluat în sezonul trecut în Primera Division, la Gijon, va fi cedat în Liga 1 pînă în vara...

FC Basel - CFR Cluj...

După un început timid, în care FC Basel a făcut tot ce a vrut cu apărarea CFR-ului, clujenii au reuşit să...

Basel e în formă »...

Alexander Frei a fost menajat la ultimele partide pentru a fi pe teren la confruntarea cu CFR

MECIURI

 • Rapid
  Rapid
 • -
 • CFR Cluj
  CFR Cluj

25.08.2016 21:30

CELE MAI COMENTATE

MOTORSPORT

Un raliu care a decurs bine, dar s-a sfarsit prost!

Bogdan Marisca si Sebastian Itu au demonstrat la “Timis Rally – Realitatea TV” ca sunt intr-o forma buna si sunt pregatiti sa se lupte pentru podiumul campionatului. Inca din a treia proba speciala a raliului cei doi s-au instalat in fruntea clasamentului provizoriu al competitiei, pozitie pe care au pastrat-o, cu o singura exceptie, pana dupa speciala cu numarul 12


AUTOGRAFELE CLUJENILOR

SITEURI CFR CLUJ

LEGENDE

Mihai Adam

Adam s-a născut la data de 3 iulie 1940, la Cîmpia Turzii. A început fotbalul în oraşul natal, la Energia, în 1958

ANTENA1.O

 • SUGESTII

Parerea ta conteaza!

Asteptam opinia ta si sugestiile despre noul site. Multumim!

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
1 31            

SONDAJ

Care credeți că e cea mai importantă achiziție a verii?

 1. Sougou 214 ( 45.82 %)
 2. Weldon 142 ( 30.41 %)
 3. Camora 60 ( 12.85 %)
 4. Renan Garcia 24 ( 5.14 %)
 5. Ronny 19 ( 4.07 %)
 6. Lionn 8 ( 1.71 %)
 7.  
 8. Total : 467

 1. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV


Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart