Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

Fotbal

Istorie la indigo » Cadu i-a făcut campioni pe CFR, la fel ca în 2008. Transmite-le un mesaj jucătorilor lui Andone

Cristescu şi Cristea păreau să fi rezolvat meciul, dar "Prinţul" a luat stupid al doilea "galben", apoi CFR a revenit fantastic în a doua repriză

Istoria îşi programează ciclic mofturile. În urmă cu 4 ani, CFR cîştiga primul trofeu chiar pe terenul rivalei. Aseară, vişiniii au pus din nou şampania la rece înainte de vizita pe Cluj Arena. Nici Gigi nu a stat departe de derby-ul Clujului. Lîngă prietenul Walter, cuvîntul e mai important decît greutatea unei valize.

Vezi AICI golurile

Organizatorii şi-au luat măsuri de precauţie, delimitînd accesul pe teren al celor două echipe cu stîlpişori argintii şi pănglicuţe albe. Mai rămînea ca Bornescu şi Cadu să-şi ofere trandafiri. Elveţia şi-a păstrat neutralitatea. TAS-ul a permis rejucarea partidei în care patima suspendă orice raţiune.

Oamenii lui Andone şi-au propus în schimb să dea rapid verdictul. "Kape" a rămas pe bancă, iar Ronny şi Sougou au format cavaleria uşoară. La primul atac, Bornescu a respins greşit centrarea lui Hora, dar brazilianul a reluat paralel cu poarta. Ronny a vrut să fie valuta forte pe Cluj Arena, însă guvernatorii apărării alb-negrilor, Szukala şi Mendy, au blocat acţiunile sale. S-a trezit şi U. Cristea a făcut un exerciţiu de dresură cu Lionn, în banda stîngă.

Click pentru mai multe poze!

Trecut şi pe flancul lui Camora, "Prinţul" şi-a desemnat succesorul la tron, cu o centrare perfectă, pentru reluarea lui Cristescu în dreapta lui Beto (29). 1-0 şi peluza "şepcilor roşii" jubila. CFR a replicat timid. Maftei, Ronny şi Vranjes s-au încurcat la un corner executat de Hora pe finalul reprizei (44).

Înger şi demon
Andone a schimbat la pauză. A intrat Mureşan în locul lui Peralta, pentru un plus de agresivitate la mijlocul terenului. Apărătorii lui Ando trebuie duşi la logoped. Cristea - Cristescu au refăcut conexiunea cu fericirea, profitînd de bîlbîiala fundaşilor "feroviari".

Ex-dinamovistul a centrat din corner, numărul 18 a dublat avantajul (47): 2-0! Imediat după, Cristea a văzut roşu, iar Mureşan a rupt plasa cu un şut teribil de la 30 de metri (50)! Îşi va schimba Clujul numele în Kape Town? Grecul mai avea 35 de minute pentru a intra în istorie. Maftei a fost însă cel care şi-a împins echipa spre careul lui Bornescu, ca un veritabil playmaker. Sougou a urmărit şutul fundaşului şi a punctat lejer, de lîngă un Bornescu împietrit (66).

Meciul a luat-o razna. Cristescu a apărut din nou la finalizare, Beto i-a refuzat felia de glorie. Kapetanos a luftat apoi incredibil într-o poziţie excelentă (75). Minutele s-au scurs, Cadu s-a întîlnit din nou cu Bornescu (85), dar şutul portughezului n-a avut tăria unui brînci. Cei doi nu şi-au luat însă adio. Kapetanos a căzut de lîngă Szukala, arbitrul a dictat foarte uşor penalty, iar Cadu a adus al treilea titlu de campioană din istoria CFR-ului în numai 5 sezoane!

"Căile Ferate Române ajung şi în Croaţia. Arbitrul de-abia aştepta să dea un penalty. A stat la pîndă şi a aşteptat ocazia potrivită. La final erat atît de fericit, ziceai că a cîştigat la Loto. Hoţii n-au frontieră" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

"E o victorie a fotbalului, s-a văzut că nu se joacă pe la comisii, ci pe teren. Cadu a demonstrat cine e, iar Niculescu mai are de învăţat şi ca antrenor, şi ca om. Meciul cu Steaua nu mai contează, vom vedea ce jucători vor mai intra. Acum ne interesează doar să celebrăm" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR)

"CFR e echipa care a meritat cel mai mult, vreodată, un titlu. Clujenii au fost singuri împotriva unei ţări întregi" (Eugen Trică, ex-mijlocaş CFR)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Iar bătaie pe tunel!
Ca şi la meciul întrerupt pe 8 mai, şi aseară au existat incidente în tunel. La finalul partidei, cînd echipele intrau la vestiare, profitînd că oamenii de pază erau cu ochii la centrul terenului, acolo unde se crease un meleu între jucători, un fan al Universităţii Cluj s-a strecurat în tunel şi l-a lovit cu pumnul în figură pe Beto (foto). Suporterul a fost imediat reţinut de bodyguarzi şi imobilizat, fiind dat pe mîna jandarmeriei.

Penalty din buzunar

Meciul de aseară a fost decis în minutul 89, atunci cînd croatul Vucemilovici a inventat o lovitură de la 11 metri după un duel între Kapetanos şi Szukala. Reluările DigiSport au demonstrat clar cum grecul s-a aruncat în careu, fără ca stoperul neamţ să-l jeneze. Deşi vîrful "ceferist" a simulat, "centralul" a dictat penalty, iar Cadu a înscris!

Cadu a ignorat galeria adversă

Protagonist al conflictului din meciul de acum 10 zile, fundaşul Ricardo Cadu a ieşit de la vestiare într-un cor de înjurături ale ultraşilor Universităţii. Dacă pînă acum, căpitanul lui CFR i-a provocat pe fanii "şepcilor roşii", sărutînd stema echipei în faţa lor, de data aceasta, lusitanul i-a ignorat complet, preferînd să stea de vorbă cu Piccolo. De altfel, antrenorul Ioan Andone a urmărit atent de la mijlocul terenului reacţiile jucătorului său. În schimb, Bornescu a fost aclamat de tot stadionul.

Gigi a venit cu suita la meci
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a sosit aseară în tribunele stadionului "Cluj Arena" cu un sfert de oră înainte de startul partidei. Becali s-a aşezat la tribuna oficială, în imediata apropiere a lui Florian Walter, rămas totuşi în loja sa. Gigi a venit cu toţi oficialii Stelei la meci, preşedintele Vali Argăseală, directorul sportiv Narcis Răducan, managerul MM Stoica şi antrenorul Mihai Stoichiţă luînd loc alături de el.

O treime gol
Deşi Jandarmeria le-a cerut organizatorilor să nu mai vîndă tichete începînd cu ora 18.00, măsura nu a fost respectată şi casele de bilete au rămas deschise pînă la startul partidei. Faţă de meciul precedent, întrerupt în minutul 27 joia trecută, în tribune s-au strîns cu 2.000 de spectatori în plus, audienţa ajungînd la 20.000 de oameni din capacitatea totală de 30.000 de locuri. Asta deşi oficialii Universităţii au ieftinit biletele, care au avut preţuri cuprinse între 5 lei şi 15 lei!

Tensiune vişinie
Tehnicianul lui CFR, Ioan Andone, a fost extrem de nervos în prima repriză după ce Ioan Hora a ratat preluare la o pasă mai tare adresată de Sougou. "Fălcosul" a gesticulat iritat în direcţia mijlocaşului său şi a lovit cu piciorul o sticlă de apă aflată în perimetrul băncii de rezerve. Şi fundaşul Camora nu s-a abţinut să-l critice cu gesturi largi pe "Bouba" Sare după o pasă greşită, Ando cerîndu-i apărătorului să se liniştească pentru că-l va schimba.

INBOX
- Observatorul partidei, Ion Turculeanu, i-a cerut expres announcer-ului de la stadion să nu incite publicul prin nici un anunţ şi să adopte un "ton împăciuitor".

- O petardă aruncată din galeria lui CFR l-a rănit pe un steward aflat pe pistă. Acesta a primit îngrijiri în ambulanţă, iar apoi a putut să-şi reia locul.

- Cinci monumente reprezentative pentru oraş au stat în centrul coregrafiei galeriei Universităţii, desfăşurată în peluză, în culorile alb-negru, sub un banner imens: "Cluj Napoca sîntem noi!".

- Deşi a fost eroul lui CFR în ultimele 3 partide, grecul Kapetanos a fost menajat aseară de Andone, luînd loc pe banca de rezerve în startul partidei.

- Trimis la încălzire chiar din startul partidei, Gabi Mureşan nu s-a putut abţine să nu lea dea indicaţii colegilor săi din apărare la fazele fixe.

- Şefii lui CFR au refuzat şi aseară să vină la stadion, singurul reprezentant al clubului fiind directorul sportiv Sandu Matei.

- Fiul finanţatorului Florian Walter, fundaşul George Buşcă, a fost rezervă la derby-ul clujean, bifînd a şasea prezenţă pe bancă în retur, însă fără nici un minut jucat.

- Beto a încercat să incite tribuna cu gesturi spre peluză, iar arbitrul croat i-a atras atenţia că la următoarea ieşire îl va avertiza.Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart