Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

Fotbal

Cadu a decis un nou campionat: ”A fost fabulos! Am arătat pe teren că merităm titlul”

Portughezul Cadu a dezvăluit că a mizat pe faptul că Mircea Bornescu va pleca pe colţul din dreapta lui, după ce la meciul din 8 mai alesese să plonjeze în stînga

- Ricardo, ai decis un titlu pe terenul rivalei în 2008, dintr-un penalty. După 4 ani, scenariul s-a repetat. Credeai că e posibil aşa ceva?
- S-a întîmplat, sînt nişte coincidenţe incredibile. Acest titlu e cel mai preţios pentru mine, a fost mult mai greu decît în urmă cu patru ani.

- De ce?
- Atunci a fost un meci împotriva lui "U" Cluj, împotriva unei singure echipe. Tot ceea ce s-a întîmplat, în ultima vreme, mă face să cred că acum am cîştigat împotriva tuturor. De la programarea rejucării meciului cu "U", cu nici 48 de ore înaintea ultimei etape, pînă la meciul cu Mioveni, disputat pe un teren impracticabil, în condiţii inumane, totul a fost orchestrat împotriva noastră.

- Bucuria e mai mare fiindcă v-aţi impus pe teren şi nu mai aşteptaţi decizia TAS?
- Sincer, nu m-ar fi bucurat să cîştig un titlu în urma unei decizii luate la un tribunal sportiv. Nici măcar pentru un meci cîştigat în condiţiile astea nu m-aş putea bucura. Îmi doream să cîştig pe teren şi mă bucur că a ieşit aşa. M-a deranjat doar faptul că s-a decis rejucarea de la 0-0, din minutul 1. Munca noastră şi avantajul luat pe tabelă la meciul din 8 mai au fost anulate. Aşa ceva se întîmplă numai aici.

"Ştiam că Bornescu va pleca pe celălalt colţ"

- La 2-0 pentru "U" mai credeai în revenirea voastră?
- A fost foarte greu. Andone ne-a spus la pauză, la 1-0 pentru adversar, că putem întoarce meciul dacă dăm gol. Eu le-am amintit colegilor de acea revenire fantastică de la Craiova cînd, conduşi cu 2-0, am cîştigat cu 3-2. La 2-0 pentru "U", pe stadionul lor, mă gîndeam la ceea ce e mai rău. După bomba lui Gabi Mureşan, am ştiut însă că vom cîştiga.

- Din nou penalty, din nou Bornescu în faţa ta, ca şi la meciul întrerupt în minutul 27. De ce ai ales să tragi pe acelaşi colţ?
- Eram 99 la sută convins că Mircea va gîndi că voi schimba colţul, că voi alege o altă execuţie. M-am hotărît să dau tare în stînga lui şi nu m-am înşelat, am ales varianta perfectă.

- Ai avut emoţii înaintea execuţiei?
- Şi la 6-0 pentru echipa ta, ai emoţii cînd baţi un penalty. Aveam încredere că voi marca, dar mă gîndeam şi că aş putea da cu piciorul muncii dintr-un sezon întreg. M-am gîndit la grupul acesta senzaţional de la CFR şi că nu le pot face eu una ca asta. N-am mai auzit nimic, nici huiduielile publicului, absolut nimic. Am tras la poartă şi am auzit apoi strigătele de bucurie ale colegilor mei.

- Te-ai împăcat cu Bornescu?
- Ce a fost s-a întîmplat acolo, pe teren. Cîteodată, în tensiunea meciurilor, nu iei cele mai bune decizii. Consider însă că nu am provocat galeria Universităţii, nu i-am înjurat, nu am făcut nimic. Vreau să felicit ambele galerii, au onorat acest derby şi au făcut spectacol. Şi, ca să fiu sincer pînă la capăt, sînt puţine galerii în România precum cea a lui "U". Cred că pînă la urmă ne putem respecta, chiar dacă sîntem în tabere adverse.

- În final, ai un mesaj pentru rivalele din campionat?
- Mi-a plăcut ce a spus Wesley după meciul lui de la Galaţi. N-a căutat scuze în altă parte. A vorbit de relaţia dintre investiţii şi cîştigarea unor trofee. Porumboiu n-are însă cum să înţeleagă şi e greu cu oameni care nu pricep nimic din fotbal şi îşi arată numai frustrarea. E simplu: dacă vrei să cîştigi trofee, îţi faci echipă şi asiguri linişte la nivelul vestiarului.

"E cel mai important trofeu din cele cucerite pînă acum. Eu mai am trei ani de contract cu CFR Cluj, iar povestea va continua. Îmi doresc să cîştigăm şi în următoarea stagiune, pentru că nu am reuşit să ne impunem de două ori la rînd" (Cadu, căpitan CFR Cluj)

"Vreau să-i dedic acest titlu şi lui Jorge Costa, e şi munca lui aici. Ando are şi el un merit uriaş. A luat echipa după 0-5 cu Rapid. A urmat înfrîngerea cu Chiajna. El a resuscitat o echipă prăbuşită din punct de vedere psihic" (Cadu, căpitan CFR Cluj)Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart