Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

Fotbal

Andone s-a decis să rămînă în Gruia și va semna pentru trei sezoane cu echipa ”vișiniilor”. Ferguson de Cluj

Arpad Paszkany i-ar fi propus ”Fălcosului” să conducă echipa de la distanță, în cazul în care ar fi acceptat să plece pentru un sezon să antreneze în Emirate

Arpad Paszkany pare hotărît să-i dea credit total lui Ioan Andone, omul care i-a adus două titluri în 5 sezoane. Și în 2008, patronul clujenilor spunea că Ando va antrena pe viață la Cluj și l-a demis cu o săptămînă înaintea debutului în Champions League. Acum, șeful din Gruia i-a făcut antrenorului o ofertă pe o perioadă de timp determinată, 3 ani, în locul unui contract pentru eternitate. Cu mai multe oferte din țările arabe, tehnicianul e tentat să continue la Cluj, pentru o nouă provocare în cariera sa, aceea de a duce echipa în Champions League.
Antrenorul va semna pînă la sfîrșitul săptămînii un contract de 350.000 de euro, cu un bonus de aceeași valoare dacă gruparea din Gruia ajunge în grupele celei mai prestigioase competiții din Europa. Andone a făcut deja programul echipei și a stabilit toate detaliile legate de cantonamentele de vară din Austria, așa că e puțin probabil să abandoneze planurile legate de CFR Cluj.
Soluția de avarie: manager de la distanță
Paszkany are însă și o variantă de rezervă în cazul în care Andone alege să lucreze din nou în Orient. Omul de afaceri clujean i-ar fi propus lui Andone să gestioneze lucrurile chiar și de la distanță, fapt ce ar fi condus la instalarea pe bancă a unui antrenor agreat de ex-dinamovist, cu care să comunice în permanență în legătură cu toate deciziile legate de pregătirea tehnico-tactică a partidelor. "Pînă la sfîrșitul acestei săptămîni, Ando va decide dacă va continua sau nu la CFR. E ca și în cazul fotbaliștilor, nu te poți opune cînd e vorba de o ofertă deosebită pentru un antrenor. Chiar și așa, Ando ar rămîne cu un ochi pe echipa noastră și ar putea fi un manager chiar și de la distanță. Să se ocupe de program, de transferuri, de tot, și să comunice cu un antrenor de teren, gen Minteuan, dar mai experimentat", a spus Paszkany.

"Sînt convins că, mai devreme sau mai tîrziu, se va așeza și Ando la Cluj pentru un proiect de 4-5 ani la CFR"
Arpad Paszkany

CIFRĂ
3 trofee a cîștigat Andone la Cluj: două titluri și o Cupă

Singurul care a făcut dubla
Andone e singurul antrenor care a reușit să cîștige două titluri de campion cu CFR Cluj. După plecarea lui Ando, Paszkany a mai rulat 7 antrenori. Andrea Mandorlini a adunat cele mai multe trofee, 3 la număr, cîștigînd eventul și Supercupa. Și portughezul Antonio Conceicao a rămas în istoria clubului cu o Cupă a României și o Supercupă, cîștigate în 2009.

Felgueiras, tot mai aproape
Paszkany a declarat ieri că va aduce sigur un portar în vară. Șeful clujenilor a adăugat că e puțin probabil ca Bogdan Lobonț să ajungă în Gruia. Astfel, goalkeeperul lui Sporting Braga, Mario Felgueiras (25 de ani), are șanse mari să semneze cu campioana României. Felgueiras a apărat în stagiunea recent încheiată la Brașov, iar evoluțiile sale au atras atenția conducerii "vișiniilor".Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart