Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

Fotbal

Spiriduş în atac » CFR mai face o mutare pe piaţa transferurilor

Clujenii vor aduce un tînăr atacant din Brazilia, Josiel Alves de Oliveira (23 de ani), care a jucat în tur în Portugalia, la Uniao Leiria

CFR Cluj s-a întărit pe benzi în acest mercato şi supralicitează cu un transfer în ofensivă. Este vorba de Josiel Alves de Oliveira (23 de ani), Jo, pe numele lui de scenă. Atacantul de 1,70 metri le-a fost propus clujenilor de aceeaşi firmă de impresariat care i-a adus la Cluj pe Ivo Pinto, Renan Garcia, Ronny sau Rafael Bastos. "Vişiniii" sînt încîntaţi de colaborarea cu firma Onsoccer International şi i-au propus un contract tînărului Jo, care s-a reîntors în iarnă în Brazilia, la Atletico Clube Juventus, după o experienţă nereuşită în Portugalia, la Uniao Leiria.
Acte de indisciplină la Leiria
Jo a ajuns în Portugalia, după ce a impresionat într-un campionat regional din Brazilia, fiind golgeterul competiţiei, cu 11 goluri. Leiria i-a oferit un contract în vara lui 2011 şi l-a prezentat drept "un atacant mobil, rapid şi oportunist". Faptul că loveşte mingea la fel de bine cu ambele picioare şi tehnica sa în regim de viteză îl recomandă pe Jo pentru jocul pe extreme, dar şi pentru un rol de vîrf retras. Brazilianul n-a reuşit să se impună la Leiria, unde a evoluat pînă în ianuarie 2012, fiind în 8 rînduri titular. Sud-americanul a plecat cu scandal de la Uniao şi a fost acuzat de oficialii clubului de "conduită inadecvată pentru un profesionist". Jo s-ar putea reabilita la Cluj, unde îl aşteaptă 4 brazilieni: Ronny, Bastos, Lionn şi Edimar.

Antal, dacă pleacă Sougou
Clujenii au fixat la 3 milioane de euro suma pentru care Modou Sougou poate fi transferat. Senegalezul e în atenţia a două cluburi din Franţa, Bastia şi Troyes, şi a două echipe din Anglia, Bolton şi Leicester. În cazul în care africanul va pleca, clujenii îi vor face o ofertă lui Liviu Antal (23 de ani), extrema Oţelului.

Dorit în Germania
Ionuţ Rada a evoluat în retur în liga a doua germană, la Karlsruher. Deşi Andone a anunţat că-l va reţine în lotul cu care va aborda următoarea stagiune, fundaşul central are şanse să se întoarcă în Zweite Bundesliga. VfL Bochum şi FC Ingolstadt sînt grupările interesate de serviciile ex-rapidistului. Clujenii sînt dispuşi să-l cedeze pentru aproximativ 300.000 de euro.

CE TRANSFERURI A PERFECTAT CFR-UL
Nume: Post, Vîrstă, Clubul la care a activat în 2011-2012
Ivo Pinto: Fundaş dreapta, 22, Uniao Leiria
Mario Felgueiras: Portar, 25, FC Braşov
Laszlo Sepsi: Fundaş stînga, 26, FCM Tg. Mureş
Diogo Valente: Mijlocaş stînga, 27, Academica
Ciprian Deac: Mijlocaş stînga, 26, RapidStudiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart