Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

Fotbal

Clujenii s-au distrat cu amatorii de la Austria Abtenau, 13-1. Demaraj în trombă

Jucătorii de atac ai lui Ando sînt în mare formă. Kapetanos, Sougou, Deac și Valente au impresionat în primul amical al verii

CFR și-a ales un adversar facil pentru primul amical al verii, amatorii de la Austria Abtenau. Adversarul nu și-a propus să se ridice deasupra condiției de sparring-partner, iar vișiniii și-au creat oportunități de a marca la foc automat. Chiar și așa, alegerile lui Andone din meciul de ieri anticipează cîteva din reperele jocului clujenilor din stagiunea viitoare.
Sougou - Kapetanos, atac exploziv
"Fălcosul" a optat pentru un sistem cu doi atacanți. Sougou nu va mai juca în banda dreaptă, fiind trecut în atac, alături de Kapetanos. Senegalezul, cel mai bun pasator al sezonului trecut, va evolua mai aproape de poartă, iar atacul clujenilor va cîștiga în viteză. Cuplul Kapetanos - Sougou pare unul bine sudat. Grecul i-a pasat excelent africanului, la golul patru. Cei doi au înscris 5 goluri în 45 de minute! 
Servantul Valente
Portughezul Diogo Valente va avea un rol foarte important în echipa lui Ando. Mijlocașul stînga a bătut aproape toate fazele fixe ale noii sale formații. Gabi Mureșan (14) și Cadu (27) au fructificat centrările de calitate ale fostului jucător de la Academica Coimbra. Valente are exclusivitate la loviturile de colț. Mai mult, portughezul a fost prezent în joc, în banda stîngă, căutînd să-și impună tehnica, e drept, în fața unui adversar modest. Și Deac a arătat o mare poftă de joc, impulsionat de jocul bun reușit în prima rerpiză de Hora, concurentul său pe post. Deac a marcat de două ori în doar trei minute și și-a trecut în cont și o a treia reușită, pe final.
Andone, contra cronometru
Andone a lăsat să se înțeleagă faptul că îi va titulariza pe toți cei cinci jucători transferați pînă acum. Sepsi a fost titular ieri, astfel că sînt mari șanse ca vișiniii să înceapă stagiunea cu jucători noi pe ambele benzi. Ivo Pinto și Deac vor colabora pe flancul drept, în timp Valente și Sepsi vor asigura banda stîngă. Andone are puțin timp la dispoziție pentru a consolida relațiile de joc. "N-am arătat ca o echipă nici în sezonul trecut. Avem de muncă pentru omogenizarea echipei, dar nu mă pot plînge, atît timp cît conducerea mi-a adus jucători de calitate", a spus tehnicianul clujenilor.Austria Abtenau - CFR Cluj 1-13
Pentru CFR au marcat: Kapetanos (2, 36, 41), Sougou (5, pen., 24), G. Mureșan (14), Cadu (27), Nicoară (47), Deac (56, pen., 58, 83), Godemeche (68, pen., 85)

CFR (prima repriză): Stăncioiu - Lionn, Cadu, Piccolo, Sepsi - Hora, G. Mureșan, Rui Pedro, D. Valente - Sougou - Kapetanos. Antrenor: Ioan Andone.
CFR (a doua repriză): Mincă - Panin, Maftei, Rada, Camora - Deac, Godemeche, B. Sare, Edimar - Nicoară - Ronny


"Să fim serioși, am întîlnit un adversar modest. Mi-ar plăcea să dau trei goluri în campionat, nu în astfel de meciuri. Am avut o șansă la Schalke, nu te întîlnești de două ori cu o asemenea oportunitate. Sper să fac un sezon bun și să plec din nou afară"
Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj

"Mai avem nevoie de întăriri, un atacant și un mijlocaș central. Sperăm să-i putem lua pe amîndoi. Avem ghinion și cu Liviu Ganea, care s-a accidentat și va reveni de abia peste o lună"
Ioan Andone, antrenor CFR Cluj

Valente a luat numărul 10
Fotbalistul venit în această vară la CFR din postura de jucător liber de contract, portughezul Diogo Valente, este noul număr 10 al feroviarilor. Valente a preluat tricoul purtat în sezonul trecut de italianul Roberto de Zerbi. Mijlocașul de 27 de ani a cîștigat la finalul sezonului trecut Cupa în Portugalia cu Academica de Coimbra.

Debut amînat
Portughezii Mario Felgueiras și Ivo Pinto nu au evoluat ieri. Antrenorul Ioan Andone a preferat să-i menajeze pe cei doi și le-a amînat debutul în tricoul CFR-ului pînă luni, cînd feroviarii vor disputa al doilea amical din stagiul austriac cu formația cehă SK Dynamo Budejovice. Felgueiras și Pinto au ajuns mai tîrziu în cantonamentul din Austria.    

Nicoară, reprofilat
Obișnuit cu postul de fundaș stînga, Viorel Nicoară a fost reprofilat de Ioan Andone. Acesta a jucat ieri în atac, alături de Ronny. Jucătorul CFR-ului nu s-a simțit deloc rău în noua postură, reușind să înscrie după doar două minute de la startul reprizei secunde. În banda stîngă, "Fălcosul" are la dispoziție 4 jucători de același profil, Sepsi, Camora, Edimar și Nicoară.

Moment amuzant pe final
Imediat după golul de 12-1, un spectator s-a dezbrăcat pe margine, traversînd apoi terenul în sprint spre amuzamentul celor două echipe. Andone a izbucnit în rîs pe margine, glumind cu medicul echipei. "Doctore, du-te, dă-i o injecție să se liniștească!", a spus antrenorul.Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart