Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

Fotbal

CFR a pierdut amicalul cu vicecampioana Cehiei, 0-1

În fața unui adversar puternic, clujenii n-au marcat, deși au trimis mingea de două ori în bară, și au arătat slăbiciuni pe faza defensivă, în a doua repriză

 CFR a pierdut primul test important al verii. Vicecampioana Cehiei, Sparta Praga, a fost un adversar care a reușit să speculeze fisurile din angrenajul lui Andone. Antrenorul clujenilor a folosit o formulă cu doar 6 jucători care în mod normal vor fi titulari în noul sezon. Clujenii s-au apărat exact în prima repriză și și-au trecut în cont mai multe ocazii decît adversarul. După pauză, cehii au profitat de erorile individuale din defensivă.
Maftei, rol de playmaker
Fostul căpitan al Rapidului, Vasile Maftei, a ieșit în evidență în prima parte. Acesta se simte mult mai bine în centrul defensivei și nu va mai evolua în banda dreaptă în mandatul lui Andone. Stoperul n-a ezitat să accelereze în jumătatea adversă, cu mingea la picior. Mai mult, Maftei a semnat cea mai importantă ocazie a primelor 45 de minute, cînd a trimis în bară de la 14 metri de poartă. Mingea a ajuns la Kapetanos, care din 5 metri a prins doar transversala (22).
Pilonii CFR-ului: Cadu, Mureșan și Sougou
CFR a disputat pînă acum trei partide verificare. Deși are la dispoziție 28 de jucători, Ando i-a titularizat în toate meciurile pe Cadu, Mureșan și Sougou, trei elemente fixe în strategia antrenorului. Ieri, "Fălcosul" a apelat la variantele de rezervă pe benzi: Sepsi și Edimar, pe stînga, și Lionn, și Hora, pe dreapta. După minutul 55, Ando a operat mai multe schimbări.
Au cedat pe final
Schimbările au dereglat mecanismul defensiv al lui Andone. Krejci (19 ani) l-a făcut în cîteva rînduri pe Panin (34 de ani) să-și simtă vîrsta. Piccolo a fost și el depășit de Kaderabek (63), care a înscris cu un șut plasat în dreapta lui Stăncioiu. Portarul a salvat ca la handbal la o nouă incursiune periculoasă a cehilor, iar la cealaltă poartă, Nicoară (75) a tras în Vaclik de la 5 metri de poartă!

CFR - Sparta Praga 0-1
A marcat: Kaderabek (63)
CFR: Felgueiras - Lionn, Cadu, Maftei, Sepsi - Hora, G. Mureșan, Godemeche, Edimar - Sougou - Kapetanos. Au mai jucat: Stăncioiu, C. Deac, Camora, D. Valente, Panin, Piccolo, Ronny, B. Sare, Nicoară. Antrenor: Ioan Andone

"Nu avem ca obiectiv să cîștigăm toate meciurile amicale. Grupele Champions League? Trebuie să demonstrăm pe teren că merităm să ajungem acolo"
Vasile Maftei, fundaș CFR Cluj

"Cu puțină șansă puteam chiar cîștiga. Eu încerc să mă acomodez și să ajung în cît mai scurt timp la randamentul maxim"
Laszlo Sepsi, fundaș CFR Cluj
AMICALELE CFR-ULUI DE PÎNĂ ACUM
CFR - Abtenau 13-1
CFR - Dynamo Budejovice 4-0
CFR - Sparta Praga 0-1
 Andone, extrem de nervos
Antrenorul clujenilor a digerat foarte greu înfrîngerea cu Sparta Praga. Andone a fost un pachet de nervi în ultimele 10 minute, cînd a urlat în permanență la jucătorii săi, izbucnind la toate tentativele nereușite ale clujenilor în încercarea de a egala. În prima parte, Ando l-a certat în special pe Lionn, de fiecare dată cînd brazilianul a pierdut ușor duelul cu Krejci.
 
Îl presează pe Adrien
CFR Cluj insistă pentru transferul mijlocașului Adrien Silva (23 de ani), jucătorul împrumutat în sezonul trecut de Sporting la Academica. Adrien a intrat în ultimul an de contract cu gruparea din Lisabona, însă are și oferte din Franța. Afacerea s-ar putea perfecta cu ajutorul lui Porto. În aceste condiții, Adrien va juca doar un sezon la Cluj, după care va merge pe Dragao. "Avem mai multe variante, să vedem", a spus Andone.
 "Asta ne așteaptă în preliminarii"
Andone nu e îngrijorat după înfrîngerea cu Sparta Praga. "Am pierdut pe niște nesincronizări în defensivă. Cei care au intrat pe parcurs au făcut-o oarecum relaxat, nu știau ce-i așteaptă. Nu sîntem încă nici la 70 la sută. Am arătat puncte tari, dar și slăbiciuni. Mai avem mult de muncă. Un lucru e clar: genul acesta de adversar ne așteaptă în preliminariile Champions League. Va trebui să fim pregătiți", a declarat antrenorul.  


Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart