Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

Fotbal

Andone îl așteaptă pe Adrien Silva la Cluj. Varianta de rezervă e Pedro Galvan

Clujenii insistă pentru portughez, dar mijlocașul nu e convins că venirea în România ar fi benefică pentru cariera lui

Adrien Silva (23 de ani, Sporting) și Pedro Galvan (26 de ani, Bnei Yehuda) sînt variantele clujenilor pentru a se întări în linia mediană. Ioan Andone a urmărit DVD-urile de prezentare ale celor doi jucători și a recomandat conducerii să-l transfere pe portughez.
Adrien, lîngă Gabi Mureșan
Antrenorul și-a justificat alegerea. Adrien s-ar adapta foarte ușor la sistemul tactic gîndit de tehnician pentru stagiunea următoare. Andone vrea să joace cu doi atacanți și are nevoie de încă un mijlocaș central capabil să facă ambele faze. Un bun pasator, Adrien a marcat în sezonul trecut 5 goluri pentru Academica, toate în urma unor șuturi din afara careului.
La Cluj, Silva i-ar regăsi pe doi dintre foștii săi coechipieri, Sougou și Valente, astfel că integrarea ar fi mult mai ușoară. Jucătorul ezită totuși să vină în România, mai ales că Saint-Etienne și Rennes îl vizează pentru un transfer. N-ar fi exclus ca Silva să rămînă la Sporting și să i se propună prelungirea contractului scadent în vara lui 2013.
Galvan nu face faza defensivă
Argentinianul Galvan are o clauză de reziliere a contractului cu Bnei Yehuda de 400.000 de euro. Pedro e însă genul de jucător care impune sistemul de joc. Un supermarcator, Galvan nu face faza defensivă. În aceste condiții, Andone ar trebui să joace în 4-2-3-1 și să-l folosească pe argentinian în spatele vîrfului împins. Astfel, "Fălcosul" ar trebui să-l țină pe bancă pe unul dintre Deac, Sougou, Valente. "Am 4-5 atacanți la dispoziție și ar mai putea veni încă unul. Ar fi păcat să joc cu un singur vîrf, să titularizez doar unul și patru să stea pe bancă", a explicat recent Andone. Clujenii n-au abandonat încă pista Galvan și așteaptă deznodămîntul negocierilor cu Adrien Silva.


CIFRE
32 de goluri a marcat Galvan în ultimele două sezoane, la Bnei Yehuda
28 de meciuri a adunat Adrien în campionatul lusitan în sezonul trecut


"Consider că mai e nevoie de jucători, un atacant și un mijlocaș. Sînt mai multe variante, așteptăm niște răspunsuri, sper să se perfecteze aceste transferuri"
Ioan Andone, antrenor CFR Cluj

Transferat la Chelsea pentru 7 zile
Adrien s-a mutat cu familia din Franța în Portugalia în 1999. Mijlocașul s-a pregătit cu juniorii modestei ARC Paco. După doi ani aici, Adrien a fost ofertat de toți granzii Portugaliei și a ales Sporting în detrimentul lui Benfica sau Porto. La 15 ani, Chelsea l-a remarcat la un joc al reprezentativei Under 16 a Portugaliei. Jucătorul s-a antrenat pentru cîteva zile cu londonezii, dar Sporting a făcut o plîngere la FIFA și a blocat transferul.Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart