Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

Fotbal

Edimar l-a convins pe Andone că merită să rămînă la CFR Cluj. Umbra lui Valente

Brazilianul a fost redistribuit de Andone în rolul de mijlocaș stînga, poziție pe care a dat satisfacție. El îi va face concurență portughezului adus în vară de la Academica

 Edimar va continua la CFR Cluj, deși nimeni nu-i dădea nici o șansă în momentul în care a revenit în Gruia, în vară, la finalul împrumutului la Skoda Xanthi. Ioan Andone a insistat să-l aibă la dispoziție pe jucător, în primul cantonament, pentru a putea formula niște concluzii. Edimar s-a mișcat bine, pe o poziție nouă pentru el, cea de mijlocaș stînga. Ando a decis să-l rețină în lotul cu care va aborda stagiunea 2012-2013. Revenirea brazilianului în prim-plan l-a trimis pe Rafael Bastos pe lista de transferuri. Tehnicianul campioanei îl vede pe Edimar ca fiind dublura lui Diogo Valente pe extrema stîngă, urmînd ca locul din defensivă să fie disputat de Sepsi și Camora. În condițiile în care clujenii vor reuși să transfere și un mijlocaș central, Bastos va părăsi sigur gruparea "vișiniilor".
Obiectiv: grupele Champions League
Edimar (26 de ani) vrea să revină în Champions League, competiție în care a adunat trei prezențe, în tricoul CFR-ului, în ediția 2010-2011. Brazilianul spune că "feroviarii" pot ajunge în grupe. "Pentru mulți jucători de la CFR ar fi o premieră să joace în cea mai tare competiție europeană și sînt convins că vom fi foarte motivați în tururile preliminare. Dacă fiecare aspect al pregătirii va decurge conform planului, în această perioadă de cantonamente, și dacă vom rămîne concentrați la fiecare meci în parte, atunci cînd va veni momentul să jucăm cu toate cărțile pe masă ne vom putea fructifica atuurile. Pe de altă parte, trebuie să fim la fel de concentrați și în campionat, pentru a reuși o altă premieră, să ne impunem în competiția internă pentru doi ani la rînd", a spus Edimar. 

25 de meciuri a jucat Edimar pentru Xanthi în sezonul trecut

"Mi-a plăcut cum a jucat Edimar cu Sparta, pe postul de mijlocaș stînga. Încerc mai multe formule de echipă, nu pot afirma că am primul unsprezece în acest moment. Mai avem mult de muncă"
Ioan Andone, antrenor CFR Cluj

Ce stîngaci are Andone în lot
Nume Post
Laszlo Sepsi fundaș stînga
Ionuț Rada fundaș central
Camora fundaș stînga
Ciprian Deac mijlocaș dreapta
Diogo Valente mijlocaș stînga
Viorel Nicoară mijlocaș stînga
Edimar mijlocaș stînga


Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart