Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare
Fotbal

Clujenii pregătesc transferul verii în Liga 1 » Micul Drogba vine la CFR!

Poreclit Drogbinha, vîrful brazilian al lui Flamengo, Diego Mauricio (21 de ani), e ţinta lui Paszkany pentru atacul campioanei

 CFR e pe punctul de a închide campania de transferuri din această vară. "Vişiniii" sînt aproape să aducă un atacant pentru care Porto a vrut să plătească 13 milioane de euro în urmă cu doi ani. Diego Mauricio (21 de ani) e titular în ofensiva lui Flamengo, lîngă Vagner Love. 

În 2011, Diego era considerat unul dintre cei mai promiţători jucători de atac din Brazilia. Vîrful sud-american a fost poreclit Drogbinha după un turneu reuşit în Peru, cu reprezentativa Under 20 a Braziliei, echipă din care făceau parte şi Neymar, Casemiro sau Lucas. Prestaţiile atacantului l-au adus în atenţia unor grupări importante din Europa, precum FC Porto, Valencia, Şahtior sau Fenerbahce. 

A regresat în ultimul sezon
Mauricio a ajuns la 9 ani la Flamengo. În 2010 a fost promovat la prima echipă de tehnicianul cu care lucrase şi la juniori, Rogerio Lourenco. Între timp, brazilianul a adunat 75 de selecţii în tricoul grupării din Rio de Janeiro, echipă pentru care a înscris 8 goluri. Tînărul brazilian n-a progresat aşa cum se aşteptau oficialii lui Flamengo, iar în ultimul sezon acesta a fost doar o soluţie de rezervă. 

Pus pe harţă
Diego s-a aflat în centrul unor scandaluri la echipa sa. Desele întîrzieri la antrenamente sau conflictele cu coechipierii săi l-au trimis pe lista de transferuri a clubului care n-a retrogradat niciodată din prima ligă braziliană. CFR vrea să speculeze situaţia jucătorului la Flamengo. Iuliu Mureşan a obţinut acordul lui Mauricio de a veni la Cluj, în urmă cu două săptămîni, însă în ultima perioadă atacantul a fost titularizat de antrenorul Joel Santana. 
Mauricio a jucat şi luni, în partida cîştigată de Flamengo pe stadionul Engenhao, 3-2 cu Atletico-GO. Reapariţia în formula de start a celei mai populare echipe din Brazilia l-a făcut pe Mauricio să ezite să dea curs ofertei venite din România. Totuşi, clujenii speră ca în această săptămînă să rezolve transferul brazilianului. 

2 milioane de euro e suma la care este cotat Diego Mauricio pe siteul de specialitate transfermarkt.de

6 transferuri a perfectat CFR: Felgueiras, Valente, C. Deac, Sepsi, Ivo Pinto şi Adam Vass

"Îmi plac jucătorii din NBA. Nu le e frică că vor rata. Ştiu că pot rata de 15 sau 20 de ori, dar apoi, cînd mai e o secundă, pot înscrie coşul victoriei. Aşa e şi la atacanţi. Un moment de inspiraţie poate decide totul"
Diego Mauricio, atacant Flamengo

Shaquille O'Neal e idolul său
Diego Mauricio e cunoscut în Brazilia pentru stilul său excentric. Idolul lui e Shaquille O'Neal, fostul star din NBA. Brazilianul a adoptat stilul vestimentar al jucătorilor din baschetul nord-american. Diego a avut numeroase apariţii în public în tricoul lui Shaq din perioada în care acesta a evoluat pentru Phoenix Suns (2008-2009). Cerceii cu diamante şi şepcile de rapper întregesc imaginea jucătorului care a fost coleg cu Ronaldinho în sezonul trecut. 

Susţinut de tatăl său
Diego a copilărit în cartierul Rocha Miranda, localizat în Zona de Nord a lui Rio de Janeiro. Tatăl său a renunţat la serviciu pentru a fi aproape de Mauricio şi pentru a-l susţine în încercarea de a ajunge fotbalist. "Era muzician. Mulţi au spus că e nebun. Drumul a fost greu, dar victoria cu atît mai spectaculoasă. Am avut prieteni care au ales traficul de droguri. Îmi pare rău, eu vreau să fiu un exemplu în comunitatea din care fac parte", a povestit Diego.Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart