Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

05.07.2012 FOTBAL

CFR a trecut de la taciturnul Jorge Costa la vulcanicul Ioan Andone. Antrenorul factotum

Tehnicianul nu scapă nici un detaliu de-a lungul ședințelor de pregătire și penalizează mereu execuțiile greșite ale jucătorilor săi

     Foto 1

 Feroviarii de la CFR pregătesc intens în Austria noul sezon. Cîştigarea Supercupei şi accederea în grupele Ligii Campionilor sînt obiectivele imediate ale campioanei României. Vişiniii au programate cîte două antrenamente pe zi, a cîte 70 de minute fiecare, meciuri amicale la fiecare două zile, dar şi şedinţe de vizionare şi program de relaxare. În cantonamentul campionilor totul se desfăşoară sub stricta supraveghere a lui Ioan Andone.

Spre deosebire de portughezul Jorge Costa, fostul tehnician al CFR-ului, "Fălcosul" se implică activ pe întreaga durată a şedinţelor de pregătire. Dacă lusitanul prefera să-şi urmărească de pe margine jucătorii şi îşi lăsa secunzii să conducă antrenamentele, Andone s-a plasat la polul opus. El dictează exerciţiile, el împarte maiourile şi tot el evaluează fiecare execuţie a jucătorilor.
Aplauze la reuşite, flotări la greşeli
Antrenamentele lui Andone nu au timpi morţi. "Fălcosul" îşi ţine în priză elevii cu remarce aproape la fiecare atingere de balon. Îi pedepseşte cu flotări cînd greşesc şi îi răsplăteşte cu aplauze la reuşite. Nu lipsesc niciodată glumele. "Maftei, îţi tai 3 milioane din contract pe mingea aia!" a fost reacţia lui Ando la o degajare a fundaşului mult dincolo de gardul ce împrejumuieşte gazonul.
Punctualitatea, literă de lege
În cantonament, jucătorii trebuie să respecte cîteva reguli stricte. Nu se acceptă întîrzieri la antrenamente, la masă se intră la oră fixă, în grup compact, recuperarea la bazin este obligatorie pentru toţi jucătorii, iar plimbările din ziua meciurilor se fac în echipă. În mandatul lui Jorge Costa, feroviarii aveau mult mai multă libertate din aceste puncte de vedere. Andone este atent şi la activitatea celorlalţi membri din staff. 
Pentru a se asigura că secunzii îi respectă cu stricteţe indicaţiile, tehnicianul campioanei îi mai urmăreşte din cînd în cînd cu coada ochiului. Aşa a făcut la finalul amicalului cu Lokomotiv Plovdiv (4-1), cînd l-a responsabilizat pe Iulian Mihăescu să-i supravegheze pe Bakary Sare şi pe Panin la alergări. "Iuliane, vezi că ăştia nu fac sub 18!", a strigat Andone cu referire la numărul de secunde în care trebuiau să parcurgă cei 100 de metri. "Fălcosul" nu s-a abţinut şi i-a cronometrat personal pe cei doi, chiar în timp ce oferea declaraţii unei televiziuni.

"Avem o relaţie bună cu antrenorul. E apropiat de noi, dar sînt şi momente cînd mai ridică tonul şi zile cu antrenamente foarte grele. Ştim însă că această pregătire ne va ajuta în perioada competiţională"
Diogo Valente, mijlocaş CFR Cluj

"Andone e un antrenor cu experienţă, foarte bun pentru grup. Cunoaşte majoritatea jucătorilor din campionatul intern. De exemplu, noi avem toate detaliile despre adversari cu 2-3 zile înainte de meci, ceea ce ne ajută foarte mult"
Modou Sougou, atacant CFR Cluj
Mulţumit de lot
Ioan Andone se declară mulţumit de lotul avut la dispoziţie şi îl aşteaptă la echipă şi pe atacantul brazilian Diego Mauricio, de la Flamengo. "Dacă vom cîştiga campionatul şi vom ajunge în grupele Ligii Campionilor, putem spune că avem cel mai bun lot. Oricum e mai bun decît cel de anul trecut. Avem calitate foarte bună pe marginile terenului, unde am avut probleme anul trecut. E uşor de gestionat o situaţie cînd ai jucători buni", a spus Andone.
A revenit Cadu
Învoit două zile pentru a-şi rezolva unele probleme personale în Portugalia, căpitanul Cadu a ajuns ieri la Leogang. Fundaşul s-a pregătit suplimentar la finalul antrenamentului de dimineaţă, fiind ţinta ironiilor celorlalţi jucători. "Nu mai poate. E terminat. Chemaţi ambulanţa!", au glumit feroviarii de pe margine la sprinturile lui Cadu.

COMENTARII (35)

1 2
De viorel_ciureni pe 22.07.2012 la 17:23

dorelsimon a spus pe 22.07.2012 13:53 Avem doua( 2) echipe , toti jucatori buni si peste media celor din liga 1 . Atunci, cum putem pierde in supercupa sau , face egal , cu o echipa ca Mediasul, cand noi ne gandim la europa......?

simplu ne credem superiori si speram ca pina in minutul 90 va da kapetanos un gol di n noroc
CITEAZA
De dorelsimon pe 22.07.2012 la 13:53
Avem doua( 2) echipe , toti jucatori buni si peste media celor din liga 1 . Atunci, cum putem pierde in supercupa sau , face egal , cu o echipa ca Mediasul, cand noi ne gandim la europa......?
CITEAZA
De mih9 pe 20.07.2012 la 17:57
mai actualizati stirile astea sunt cam vechei si atacantul nu mai vine o data ..... cine e nu spuneti
CITEAZA
De afc13 pe 19.07.2012 la 22:20

kosmyn93 a spus pe 19.07.2012 07:48 Vorbesti deampulea,inainte sa marcati primul gol cine a fost arbitru,Kovacs ?

esti cam bolnavior... te-a vazut medicul.. veterinar?
CITEAZA
De tdifreak pe 19.07.2012 la 14:57
Ce n-am inteles eu, daca CFR tot a fost considerata gazda, de ce s-a jucat la Bucuresti si nu la CLUJ?
CITEAZA
De kosmyn93 pe 19.07.2012 la 07:48

afc13 a spus pe 14.07.2012 22:59 Furt in stil tipic miticesc! CFR-ul nu are voie sa castige. Nici macar comentatorii ProTV nu au coloana. Daca nu merge, sa-l dea afara si pe Deac cu rosu, si pe Camora. Nenorocitul de Hategan, lingau de caine

Vorbesti deampulea,inainte sa marcati primul gol cine a fost arbitru,Kovacs ?
CITEAZA
De afc13 pe 14.07.2012 la 22:59
Furt in stil tipic miticesc! CFR-ul nu are voie sa castige. Nici macar comentatorii ProTV nu au coloana. Daca nu merge, sa-l dea afara si pe Deac cu rosu, si pe Camora. Nenorocitul de Hategan, lingau de caine
CITEAZA
De mih9 pe 14.07.2012 la 16:03
cind vine atacantul de care tot a zis domnul pascany ca mai vine bine ca jucatom cu improvizati in loc sa mai aduca inca un atacant de ce nu grabiti negocierile!!!!1
CITEAZA
De mih9 pe 13.07.2012 la 21:54
sa stim ce jucator e cind e oficial anuntat mine spuneti nu il dati inca pe sait ....................
CITEAZA
De mih9 pe 13.07.2012 la 21:53
atacantul nu mai semneza cu noi era vb ca il anutati azi asa greu merg negocierile!!!!!
CITEAZA
De retardila pe 13.07.2012 la 17:10
Ma tem sa nu fie un antrenor "fuck-totum"...
CITEAZA
De mih9 pe 12.07.2012 la 18:49
unde e atacantul care ati spuns ca vine innte de supercupadaca nu e nici un atacant nu mai aduceti unul cind il anuntati ca vine !!!1!
CITEAZA
De mih9 pe 11.07.2012 la 19:41
NU MAI VINE ATACANTUL SAMINAACESTA DE CARE ZICEATI UN ATACANT MAI AVEM NEVOIE????CIND VINE
CITEAZA
De rori pe 11.07.2012 la 12:41
@caneto. La numarul extrem de mare de transferuri, care se perinda zilnic pe acest site, micile erori sunt scuzabile. Unele se datoreaza neseriozitatii patronilor sau jucatorilor, care se razgandesc, iar altele celor care introduc datele. Lasand la o parte aceste mici neconcordante, consider site-ul foarte util, bine pus la punct si ne putem baza pe el.
CITEAZA
De caneto pe 11.07.2012 la 08:21

rori a spus pe 10.07.2012 21:31 Din presa portugheza (9 iulie):Clubul National da Madeira a precizat ca nu a avut nici un contact cu Clujul pentru transferul lui Mario Rondon, iar interesul pentru jucator anuntat de presa romana nu are nici o legatura cu realitatea. Oficialii clubului spun ca valoarea minima pentru a negocia transferul este de 4 milioane dat fiind ca jucatorul nu este de vanzare, precizare facuta à propos de milionul pe care patronul de la Cluj ar fi dispus sa plateasca pentru atacant. 1.Cand presa nu are ce scrie ne transfera cate un jucator in fiecare zi. 2. Niciodata Arpi si Muresan nu au rostit numele acestui jucator, cu atat mai putin suma de un milion. 3. Kape si Sougou sunt peste Rondon. 4. De ce apare la portughezi, pe Mercado Transferências, acest jucator transferat la CFR pana in 2016 ? 5. In loc de atacant ne-ar trebui un fundas bun si un antrenor de top.

Ar fi interesant de stiut procedura prin care sunt luati in evidenta jucatorii pe Mercado Transferências. Sunt exemple cu jucatori care au fost prezentati oficial la cate un club, iar pe zz mutarea apare dupa 1-2 saptamani, ori altii sunt dati la un nou club (Rondon, M.Nicolae-Dinamo) fara a fi nimic cert. Curioasa este si situatia lui Targino, apare in lotul Vasluiului dupa ce tot pe zz a aparut o stire ca moldovenii au renuntat la el. Daca tot am amintit de Vaslui, din nspemii de transferuri, nu figureaza pe zz decat 10, in care sunt cuprinsi Targino si Sari Falach, cel din urma disparut de la echipa, daca bine stiu. Bineinteles, in majoritatea cazurilor transferurile apar prompt si corect. Revenind la Rondon, este curioasa si stirea ca jucatorul si-ar fi dat avizul de principiu pentru CFR. Pai, cum a putut fi contactat jucatorul daca este sub contract cu Nacional? Nu trebuia permisiunea acestui club pentru discutii cu jucatorul? Ori clubul spune ca n-a fost contactat de nimeni. Nu-i exclusa nici varianta ca se face transferul, n-avem de unde sti daca jucatorul nu are o clauza de reziliere in contractul cu portughezii, in genul celei avute de Weldon la CFR.
CITEAZA
De rori pe 10.07.2012 la 21:31
Din presa portugheza (9 iulie):Clubul National da Madeira a precizat ca nu a avut nici un contact cu Clujul pentru transferul lui Mario Rondon, iar interesul pentru jucator anuntat de presa romana nu are nici o legatura cu realitatea. Oficialii clubului spun ca valoarea minima pentru a negocia transferul este de 4 milioane dat fiind ca jucatorul nu este de vanzare, precizare facuta à propos de milionul pe care patronul de la Cluj ar fi dispus sa plateasca pentru atacant. 1.Cand presa nu are ce scrie ne transfera cate un jucator in fiecare zi. 2. Niciodata Arpi si Muresan nu au rostit numele acestui jucator, cu atat mai putin suma de un milion. 3. Kape si Sougou sunt peste Rondon. 4. De ce apare la portughezi, pe Mercado Transferências, acest jucator transferat la CFR pana in 2016 ? 5. In loc de atacant ne-ar trebui un fundas bun si un antrenor de top.
CITEAZA
De mih9 pe 10.07.2012 la 20:32
NU MAI ADUCETI UN ALT ACANT DIN CITI ATI AVUT PE LISTA NICI UNUL NU VAREUSIT INCERCATI ALTE NEGONERI CU ALTII SA VINA O DATA VIRFUL CIND IL ANUNTATIII ER A VB DE SAMINAASTA DL PATRON NU MAI ADUCI VIRF DACA TOT TE-AI LAUDAT !!!!!!!!
CITEAZA
De mih9 pe 09.07.2012 la 19:21
sefilor aduceti un atacant nu ati gasit unul ieftin sa avem concurenta daca nu ati gasit unul orintetva spre alti atacanti ma ieftini ...
CITEAZA
De lucians pe 09.07.2012 la 15:19
@mih9 Esti drogat?
CITEAZA
De mih9 pe 08.07.2012 la 20:55
adu muresan un atacant nu a facut nimic kape mai vine jucatorul rondon semneza mine oare sigur vine!!!!!
CITEAZA
De rori pe 08.07.2012 la 12:36

mih9 a spus pe 08.07.2012 10:05 ce atacant vine pina la urma care dintre cei doi mario sau rondon????

Se numeste Mario Rondon.
CITEAZA
De mih9 pe 08.07.2012 la 10:05
ce atacant vine pina la urma care dintre cei doi mario sau rondon????
CITEAZA
De rori pe 08.07.2012 la 10:02
Daca patronul si-a petrecut anul trecut vacanta in Madeira ne-a adus si noua ceva de acolo. Mario are contract pana in 2016 si o cota de 2.900.000 euro.
CITEAZA
De mih9 pe 08.07.2012 la 06:54
Ok mersi mult . multa sanatate sepsi sa revi cit mai repede pe gazon ai grija aldata sa nu te mai acidentezi ..............
CITEAZA
De rori pe 07.07.2012 la 22:08
Mih9, venezueleanul Rondon este transferat la CFR. Afli inaintea GSP-ului.Multumit ?
CITEAZA
1 2

Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN FOTBAL

Băieţi de milioane...

Clujenii şi-au surclasat adversarii în retur. Kapetanos a deschis scorul. Elveţienii puteau reveni în joc, dar...

Supermutare! » CFR...

Jucătorul care a evoluat în sezonul trecut în Primera Division, la Gijon, va fi cedat în Liga 1 pînă în vara...

FC Basel - CFR Cluj...

După un început timid, în care FC Basel a făcut tot ce a vrut cu apărarea CFR-ului, clujenii au reuşit să...

Basel e în formă »...

Alexander Frei a fost menajat la ultimele partide pentru a fi pe teren la confruntarea cu CFR

MECIURI

 • Rapid
  Rapid
 • -
 • CFR Cluj
  CFR Cluj

25.08.2016 21:30

CELE MAI COMENTATE

MOTORSPORT

Un raliu care a decurs bine, dar s-a sfarsit prost!

Bogdan Marisca si Sebastian Itu au demonstrat la “Timis Rally – Realitatea TV” ca sunt intr-o forma buna si sunt pregatiti sa se lupte pentru podiumul campionatului. Inca din a treia proba speciala a raliului cei doi s-au instalat in fruntea clasamentului provizoriu al competitiei, pozitie pe care au pastrat-o, cu o singura exceptie, pana dupa speciala cu numarul 12


AUTOGRAFELE CLUJENILOR

SITEURI CFR CLUJ

LEGENDE

Ferguson din Gruia

Doctorul Rădulescu, al cărui nume îl poartă arena pe care joacă liderul, a făcut istorie la CFR şi datorită metodelor sale inedite

ANTENA1.O

 • SUGESTII

Parerea ta conteaza!

Asteptam opinia ta si sugestiile despre noul site. Multumim!

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
1 31            

SONDAJ

Care credeți că e cea mai importantă achiziție a verii?

 1. Sougou 214 ( 45.82 %)
 2. Weldon 142 ( 30.41 %)
 3. Camora 60 ( 12.85 %)
 4. Renan Garcia 24 ( 5.14 %)
 5. Ronny 19 ( 4.07 %)
 6. Lionn 8 ( 1.71 %)
 7.  
 8. Total : 467

 1. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV


Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart