Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare
Fotbal

CFR a trecut de la taciturnul Jorge Costa la vulcanicul Ioan Andone. Antrenorul factotum

Tehnicianul nu scapă nici un detaliu de-a lungul ședințelor de pregătire și penalizează mereu execuțiile greșite ale jucătorilor săi

 Feroviarii de la CFR pregătesc intens în Austria noul sezon. Cîştigarea Supercupei şi accederea în grupele Ligii Campionilor sînt obiectivele imediate ale campioanei României. Vişiniii au programate cîte două antrenamente pe zi, a cîte 70 de minute fiecare, meciuri amicale la fiecare două zile, dar şi şedinţe de vizionare şi program de relaxare. În cantonamentul campionilor totul se desfăşoară sub stricta supraveghere a lui Ioan Andone.

Spre deosebire de portughezul Jorge Costa, fostul tehnician al CFR-ului, "Fălcosul" se implică activ pe întreaga durată a şedinţelor de pregătire. Dacă lusitanul prefera să-şi urmărească de pe margine jucătorii şi îşi lăsa secunzii să conducă antrenamentele, Andone s-a plasat la polul opus. El dictează exerciţiile, el împarte maiourile şi tot el evaluează fiecare execuţie a jucătorilor.
Aplauze la reuşite, flotări la greşeli
Antrenamentele lui Andone nu au timpi morţi. "Fălcosul" îşi ţine în priză elevii cu remarce aproape la fiecare atingere de balon. Îi pedepseşte cu flotări cînd greşesc şi îi răsplăteşte cu aplauze la reuşite. Nu lipsesc niciodată glumele. "Maftei, îţi tai 3 milioane din contract pe mingea aia!" a fost reacţia lui Ando la o degajare a fundaşului mult dincolo de gardul ce împrejumuieşte gazonul.
Punctualitatea, literă de lege
În cantonament, jucătorii trebuie să respecte cîteva reguli stricte. Nu se acceptă întîrzieri la antrenamente, la masă se intră la oră fixă, în grup compact, recuperarea la bazin este obligatorie pentru toţi jucătorii, iar plimbările din ziua meciurilor se fac în echipă. În mandatul lui Jorge Costa, feroviarii aveau mult mai multă libertate din aceste puncte de vedere. Andone este atent şi la activitatea celorlalţi membri din staff. 
Pentru a se asigura că secunzii îi respectă cu stricteţe indicaţiile, tehnicianul campioanei îi mai urmăreşte din cînd în cînd cu coada ochiului. Aşa a făcut la finalul amicalului cu Lokomotiv Plovdiv (4-1), cînd l-a responsabilizat pe Iulian Mihăescu să-i supravegheze pe Bakary Sare şi pe Panin la alergări. "Iuliane, vezi că ăştia nu fac sub 18!", a strigat Andone cu referire la numărul de secunde în care trebuiau să parcurgă cei 100 de metri. "Fălcosul" nu s-a abţinut şi i-a cronometrat personal pe cei doi, chiar în timp ce oferea declaraţii unei televiziuni.

"Avem o relaţie bună cu antrenorul. E apropiat de noi, dar sînt şi momente cînd mai ridică tonul şi zile cu antrenamente foarte grele. Ştim însă că această pregătire ne va ajuta în perioada competiţională"
Diogo Valente, mijlocaş CFR Cluj

"Andone e un antrenor cu experienţă, foarte bun pentru grup. Cunoaşte majoritatea jucătorilor din campionatul intern. De exemplu, noi avem toate detaliile despre adversari cu 2-3 zile înainte de meci, ceea ce ne ajută foarte mult"
Modou Sougou, atacant CFR Cluj
Mulţumit de lot
Ioan Andone se declară mulţumit de lotul avut la dispoziţie şi îl aşteaptă la echipă şi pe atacantul brazilian Diego Mauricio, de la Flamengo. "Dacă vom cîştiga campionatul şi vom ajunge în grupele Ligii Campionilor, putem spune că avem cel mai bun lot. Oricum e mai bun decît cel de anul trecut. Avem calitate foarte bună pe marginile terenului, unde am avut probleme anul trecut. E uşor de gestionat o situaţie cînd ai jucători buni", a spus Andone.
A revenit Cadu
Învoit două zile pentru a-şi rezolva unele probleme personale în Portugalia, căpitanul Cadu a ajuns ieri la Leogang. Fundaşul s-a pregătit suplimentar la finalul antrenamentului de dimineaţă, fiind ţinta ironiilor celorlalţi jucători. "Nu mai poate. E terminat. Chemaţi ambulanţa!", au glumit feroviarii de pe margine la sprinturile lui Cadu.


Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart