Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare

Fotbal

Portughezul Cadu a găsit rețeta pentru o calificare în play-off: ”Inteligență și pragmatism”

Căpitanul e convins că trupa din Gruia va găsi resurse să treacă de Slovan

 - Ricardo, CFR revine în Europa cu o dublă împotriva lui Slovan Liberec. E un adversar de care trebuie să vă temeți?
- E o echipă bună, care trebuie respectată. Campioana Cehiei nu poate fi o echipă de duzină. Va fi foarte greu. Am văzut meciul lor din Kazahstan și trebuie să tratăm această dublă cu maximă seriozitate. Partidele din Europa sînt diferite de cele din campionat. În competiția internă mai poți face pași greșiți. Aici vorbim de 180 de minute în care orice greșeală te poate costa. 

- N-ați cîștigat nici un meci în actuala stagiune. E îngrijorător în perspectiva meciurilor cu cehii?
- Am făcut trei egaluri și asta vă dă dreptate cînd spuneți că am început slab. Trebuie să ne revenim, o vom face, ne obligă faptul că sîntem campionii României. Cu Liberec trebuie să jucăm inteligent. Ar fi ideal să nu primim gol la Cluj. Sînt optimist, ne așteaptă o dublă dificilă, dar cred în valoarea colegilor mei.
"Vom greși mai puțin în defensivă"
- Deja se vorbește de schimbarea antrenorului...
- Stai puțin! Cine vorbește? Voi, cei din presă, vorbiți și asta se întîmplă tot timpul. Ți se pare normal să discuți despre schimbări după două egaluri? N-ar strica mai multă moderație. Și despre Petrolul s-a spus că va ieși campioană după prima etapă. Nu mai e ca acum 3-4 ani, cînd doar două echipe luptau pentru titlu. Campionatul a devenit mult mai echilibrat. Constanța te face campion, nu sclipirile dintr-un moment sau altul. Degeaba cîștigi 4 meciuri consecutiv, dacă după aceea pierzi trei la rînd. 
- Totuși, se aștepta altceva de la o echipă campioană...
- Sigur, nimeni nu lua în calcul un start în Liga 1 fără două victorii. Am jucat însă și cu două echipe bune. La Piatra Neamț se va cîștiga greu în acest sezon, o să vedeți! 
- Ioan Andone vorbea de problemele din defensivă. Sînteți mai vulnerabili în acest compartiment față de sezonul trecut?
- Aș refuza niște evidențe să spun acum că nu avem probleme în apărare, după ce am încasat 5 goluri în trei meciuri. Încet-încet, aceste probleme se vor remedia. Am început și alte campionate cu probleme în apărare și apoi am reușit să punem la punct cel mai bun joc defensiv din Liga 1.

"Sîntem campioni și avem orgoliul de a lupta și în acest an pentru titlu. Am început mai slab, dar un sezon are 34 de etape"
Cadu, căpitan CFR Cluj
Cadu și Rada au cîte 12 meciuri în grupe
Ionuț Rada și portughezul Cadu sînt jucătorii din lotul "vișiniilor" cu cele mai multe prezențe în grupele Champions League. Ambii au jucat cîte 12 meciuri în această fază a celei mai prestigioase competiții europene. Sougou, Valente, B. Sare, Sepsi sau Adam Vass n-au evoluat nici un meci în grupele UCL. 
Îl forțează pe Felgueiras
Eduard Stăncioiu a încasat 5 goluri în primele trei partide ale sezonului. "Vișiniii" vor să forțeze recuperarea lui Mario Felgueiras, care s-a accidentat cu două zile înainte de Supercupa cu Dinamo. Staff-ul medical i-a dat asigurări lui Andone că portarul adus de la Sporting Braga poate juca în partida tur cu Slovan Liberec.


Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart